Dolgozz magadon! blog - Karrierépítés sikeresen - Somlyai-Sipos Szilvia

Dolgozz magadon! blog Karrierépítés sikeresen

Utolsó kommentek:

Pitypang8 2019.06.20. 16:26:49

Ami kimaradt:
terhelhetőség - Reméljük szereted kidolgozni a beled, mert itt van rá lehetőség...
Illetve vannak az interjúk során elhangzó kifejezések, melyeknek szintén érdemes mögé nézni:
- érdekes feladatok - Itt nem feltétlenül értettünk ugyanazt az érdekes feladatok alatt a főnökkel.
- a lényeg, hogy a feladatok mindig elkészüljenek - Ha sok a feladat bent túlórázhatsz (jellemzőien nem fizetik ki), viszont, ha Te akarsz elintézni valamit és kicsit korábban elmenni azt rossz szemmel nézzük (még nem telt le a munkaidő). Jellemzően csak Te légy rugalmas.

Bejegyzés: A legcikibb álláshirdetések

hosszutav 2018.07.07. 10:20:46

Fene tudja, ki hogy van ezzel, de nekem hosszú ideig életem egyik legboldogabb napja volt, amikor egy év után felmondtam az első munkahelyemen. Szabadúszóként meg végképp nem kell ilyen problémákkal szmbenéznem (igaz, akad helyettük egyéb...) :)

Bejegyzés: A 10 legrosszabb indok, ami miatt egy olyan munkahelyen maradsz, amit utálsz

Vaki Vaki 2018.05.01. 21:05:00

@inebhedj - szerintem: "tehát "a nők kevesebbet keresnek ugyanazon munkáért" kútfő hiányában legenda."

Az én ultimate érvem erre: ha valóban azonos munkát képes ellátni olcsóbban a női/akármi dolgozó, akkor a munkaadó őt fogja választani!

Bejegyzés: Melyik programozási nyelvet tanuld meg először?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.05.01. 20:06:48

Egy kakukktojás van benne szerintem, mert a „dinamikusan fejlődő cég” általában azt jelenti, hogy gyorsan növekszik a cég. Amire te gondolsz, az a gyorsan változó környezet.

Bejegyzés: A legcikibb álláshirdetések

GTI100 2018.04.15. 08:55:27

A közösségi iroda az mi? És hol van ilyen?

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

Zed is not dead yet 2018.04.14. 21:24:11

Hogy mondjak egy másik megközelítést a témához: ha valaki dolgozni szeretne adott szakmában (mert: pénzért, szakmai tapasztalatért, stb. ... akérmiért), de _nem_távoli_ munkavégzéssel nem tud.

Szóval szerintem ez a munkavégzési mód igazából a korlátozó tényezők legyőzéséről is szól, illetve ilyen esetekben nem alternatíva, hanem az egyetlen lehetőség lehet. Néhány példa:
- kisgyerek melletti munkavégzés (sokszor nem is csak a pénz a lényeg, hanem hogy "ne rozsdásodj be", miközben a gyerekkel való szükséges teendőket is el lehet végezni)
- rokkantság (nem tudsz a munkahelyedre eljutni, pedig nagyon jó vagy a szakmádban)
- közlekedési és egyéb "elérési" gondok (lásd mint a rokkantság)
- pazarlás kiküszöbölése (sok olyan munka van, amihez olyan körülmények kellenek, amit egy-egy munkahelyen kialakítani túl költséges lenne, vagy pl. a közlekedési és munkára felkészülési lépések költségvonzatai) - lehet hogy pl. egy programozó otthon tud a legjobban elmélyülni a munkájában, vagy pl. pazarlás bejárni minden nap dolgozni, amikor aztán rögtön ügyfélhez kell menni, vagy személyesen, vagy virtuálisan

Nyilvánvaló, hogy egyrészt ilyenkor is meg kell oldani munkaszervezéssel, technikai eszközökkel, hogy a szükséges mértékű munkahelyi kapcsolattartás meglegyen (heti meeting, videokonferencia).

Másrészt fontos megmaradni a realitásnál. Szóval pl. egy könyvelő kézi bizonylatbevitelt egy nagyforgalmi cégnél papírokról gyerek mellett otthonról ne akarjon csinálni, mert annak vagy a papírok, vagy a gyerek látja kárát (nem beszélve a papírok mozgatásáról). Ugyanígy folyamatos telefonálás és más hangoskodás se feltétlenül jó mondjuk akkor, ha valaki otthoni betegápolás melletti munkát képzelne el. Szóval a munkával és a "nem munkával" összefüggésben is fel kell mérni azokat a minimum-követelményeket, amelyeket egyszerűen muszáj betartani.

Harmadrészt pedig senki se gondolja azt, hogy ha "távolról dolgozva" a munka mellé mást is be kell tenni az adott időbe (gyerekgondozás, főzés, házi teendők, stb.), akkor adott idő alatt a munkával jobban fog haladni, mint egy munkahelyen munkaidőben. Persze megeshet az ilyen, de akkor az a munkahely (teljesen) alkalmatlan volt a munkára. Ráadásul a távoli (különösen az otthonról történő távoli) munkavégzést is meg kell tanulni, be kell gyakorolni és amíg ez tart, addig megint csak alacsony(abb) munkahatékonyság várható. Vannak itt problémák, pl.

- jajj, mennyit dolgoztam ma (miközben eredmény nuku, de ezt mélyen elrejtem még magam elől is)
- nem merek másba belekezdeni, mert most _nagyon_elhatároztam_ hogy dolgozni fogok (a vége az hogy az ember látszattevékenységekkel pocsékolja az idejét, miközben sem a munkával, sem a munkán kívüli teendőivel nem halad --- munkának itt értsük azt, amiért a munkaadó fizet, mert egyébként persze munka a házimunka is)
- nem haladok semmire (pedig közben nagyon is haladtam, csak nincs munkahelyi környezet, ahol látható lenne, másokhoz képest/elvárásokhoz képest hogyan haladok)
- majd holnap (ez a legnagyobb csapda, amikor ebből rendszer lesz)
- nem is csináltam ezen a héten szinte semmi értelmeset (pedig lehet hogy igen, csak épp a (pl. ügyfélkezelési) feladatokat nem adminisztráltam rendesen)
- stb.

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

munkanélküli informatikus 2018.04.14. 21:21:34

A magyar munkaadók 90 százalékát nem hagyja nyugodni az a gondolat, hogy távmunkában te esetleg napi hat óra alatt elvégzed a munkát, amiért ő nyolc órát fizet. És ha szem előtt lennél, akkor többet tudna dolgoztatni. Ezért szó sem lehet távmunkáról.

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

Alick 2018.04.14. 21:21:22

"Veszélyeztet az elmagányosodás."

Egy antiszoc dolgozónak ez megváltás. :)

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.05. 10:28:58

Nem azért szoktak kívülről új munkaerőt felvenni magasabb szintű pozíciókba, mert egyszer mindenki eléri határát, hiszen az a másik cégnél dolgozókra is igaz...

Bejegyzés: A következő 8 tipp segítségével biztosan előléptetnek a munkahelyeden

2018.01.26. 14:48:53

13 ne dolgozz, lógd el az időt

Bejegyzés: 12 motivációs tipp, ha otthonról dolgozol

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.07. 17:03:38

Ha nincs diploma, akkor meg kell csinálni, van bőven esti és levelező képzés is. Egyébként sokaknak azért nincs diplomája, mert nyelvismeret hiányában nem kapták meg, így a magas szintű idegennyelv-tudásra építeni nem biztos, hogy annyira kézenfekvő...

Bejegyzés: Ez a 8 dolog áll a sikeres karrierépítésed útjában

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.15. 20:14:05

A listából is látszik, hogy nincs 10 jó egyetem az országban...

Bejegyzés: Ezek a legmenőbb felsőoktatási intézmények 2018-ban

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.11.11. 21:19:27

@felső határ nincs: Nincs pénz? Hát, nekem tök elég lenne az a 300-800 nettó, amit a full hozzá nem értő managementünk hazavisz. Csak sajnos a szakmámban szeretek dolgozni, nem pedig aktát tologatni :)

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.10. 18:09:03

@felső határ nincs: hát fene tudja. Én nem vagyok annyira antiszociális, hogy magamban legyek a hát 5 napján 16 órában. Bent van ingyen kávé/tea, kaja, meleg, társaság. Van lehetőség kérdezni, ha akarok valamit, van segítség, van társaság, ha beszélgetni támad kedvem vagy ebédelni. Utazás közben vagyok egy kicsit a levegőn, útközben bevásárlok, stb.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.10. 17:26:13

@Opi87: ez nem ilyen egyszeru. A legtobb alkalmazott nem erdekelt a cege sikereben, tehat ok baromira luyerek ha meg dolgoznak is.

a vallalkozo az mindig erdekelt a sikereben, az alkalmazott, abbn erdekelt h minimal erobedobassal ne basszak ki a nyugdijig, az h a cegevel, irodajavqal, hivatalaval mi lesz az qrvara nem erdekli, nem azert fizetik

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

felső határ nincs 2017.11.10. 17:18:40

@Opi87: a luyersegnek is vannak fokozatai

irodai munkasbol az a legluzerabb akinek be kell menni az irodaba ugye

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Opi87 2017.11.10. 17:14:22

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Mindenki aki nem magának dolgozik az lúzer, mert másnak keresed a pénzt.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.10. 17:07:56

@A nép fia: Nem mindenki a T-Systems, vagy az IBM toronyházában van. :)

persze h nem, ott a luzerek vannak, a tobbi home ofiszban nyomja

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

A nép fia 2017.11.10. 16:40:02

Ahogy látom, a poszt írója a multis munkát csak légkondis belvárosi irodaházakban tudja elképzelni.

A teszkós árufeltöltő ugyan úgy multis dolgozó, mint a Shell kútkezelő vagy a Samsung-gyári tv-összeszerelő.

Sőt, ismerek olyan multi gyárat, ahol az irodán kb. 5-en dolgoznak, azon felül kb. egy tucat folyamatmérnök, az összes többi betanított- vagy szakmunka: targoncás, művezető, fröccsöntő technikus. Multi cég, de ritkán vannak a posztban felsorolt problémáik. Persze, nincs multitasking, ugyan azt a műveletsort végzi napi 8-12 órában, túlóra nincs, céges busz hozza-viszi.

Multinacionális cégnél dolgozni kicsit többrétűbb dolog, mint azt a poszt írója gondolja. Nem mindenki a T-Systems, vagy az IBM toronyházában van. :)

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

midnight coder 2017.11.10. 16:21:18

@fidesz maszop dk egykutya: Akkoriban az UML és a RUP volt a divat.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni
süti beállítások módosítása