Dolgozz magadon! blog Karrierépítés sikeresen

2018.jún.18.
Írta: Dolgozz magadon! Szólj hozzá!

Ezzel a 8 tipp segítségével megtanulod priorizálni a munkahelyi feladataidat!

Ha állandóan szét vagy csúszva a munkahelyeden, akkor valószínűleg valamit nagyon rosszul csinálsz. Az alábbiakban néhány könnyen megvalósítható ötletet adok, mellyel sokkal hatékonyabb leszel a munkádban és jó időgazdálkodóvá válsz.

prioriz.jpg

Tovább

Segítség, utálom a munkámat!

„Utálom a munkámat, gyűlölöm a céget, utálom a főnököt!” Szinte naponta megfordulnak ezek a kifejezések az emberek fejében. Rövid az élet ahhoz, hogy olyan munkakörben vagy munkakörnyezetben maradjunk, amit utálunk. Mégis mi a megoldás? Megpróbáljuk megszeretni? Valamit változtassunk a saját hozzáállásunkon? Esetleg döntsünk a váltás mellett?

sad.png

Tovább

15 kifejezés, amelyet tilos kimondanod a munkahelyeden

Rengeteg olyan karriert korlátozó kifejezés van, amelyek veszélyeztetik a szakmai előléptetésedet. Bármikor dönthetsz úgy, hogy csiszolsz a kommunikációs stílusodon. Sosem gondolunk bele abba, hogy a szavaknak mekkora ereje van, csak akkor, mikor már rombolnak. Ahhoz, hogy jól érezd magad a munkahelyen és veled is normálisan kommunikáljanak, érdemes asszertív módon megfogalmaznod a mondandódat. Most 15 olyan kifejezést gyűjtöttem össze, melyet érdemes elkerülnöd, ha nem akarsz haragosokat.

 dreamstime_m_24441047.jpg

Tovább

Jól vagyok, köszi! – Avagy hogyan érezd magad normálisan a munkahelyeden

Manapság ciki az, ha valaki jól érzi magát, főként, ha ez meg is látszik rajta. Mindannyiunkban ott van a jókedv, csak nem merjük előhívni, mert a következő másodpercben biztosan lesz olyan ember, aki a bunkó stílusával lehervasztja a mosolyt az arcunkról. Mentem már be nem egyszer úgy munkahelyre, hogy "minden ok nélkül" jól éreztem magam. Oké, ez a "minden ok nélkül" nem teljesen igaz. Az oka meg volt: jól telt a hétvége, sikerült feltöltődni, reggel sütött a nap, az egyik kedvenc ruhámat vettem fel, tudtam, hogy a héten izgalmas feladatok várnak rám a munkahelyen. Tehát tudtam örülni minden egyes apróságnak. Mégis mi történt? Nem adhattam öngamagat, mert a többiek ezt nem nézték jó szemmel. Mit tettem? Beleálltam a játszmájukba. A sajnálkozó játszmájukba, ugyanúgy kezdtem el viselkedni, mint ők, hogy még véletlen se lógjak ki. Helyesen tettem? Nem. Mit csináltam akkor, amikor erre rájöttem? Letojtam és nem érdekelt, MERTEM MAGAM JÓL ÉREZNI! A többiek pedig kénytelenek voltak ezt végignézni. Ezt pontosan olyan, mint az oktatás. Kiöli a gyerekekből a kíváncsiságot. A negatív emberek legfőbb problémája: nem bírják elviselni, ha más jól érzi magát. Ez a szituáció tükröt tart számukra és rádöbbennek, hogy nekik mennyire rossz a saját életük. De vajon tényleg jól gondolják? Nem kell a boldogsághoz és a pozitív gondolkodáshoz sok minden, csak az embereknek saját hozzáállásukon kellene változtatni. Ha mindenki így tenne, akkor nem lenne manapság ciki felvállalni azt, ha tényleg jól érzed magad! Nem hiszem, hogy az lenne a célod, hogy egész életed során utáld a munkában töltött óráidat.  Természetesen azt sem teheted meg, hogy minden negatív emberrel megszakítod a kapcsolatot vagy megpróbálod megváltoztatni őket. A felelősséget magadért csak te tudod válalni. MInden belőled indul, ott érdemes söprögetni. Ha sehogy sem találod a lelki egyensúlyodat, akkor próbáld ki a következő tippeket, így jobb kedved lesz.

o-happy-at-work-facebook.jpg

Tovább

14 hasznos tanács lámpaláz ellen

Te melyik típusba tartozol? Azok közé, akik szeretnek emberek előtt beszélni és előadást tartani, vagy akik már a gondolattól is kiszaladnak a világból? Ha nincs gyakorlatod, akkor a szorongás és a megfeleléstől való félelem teljesen normális jelenségek, azonban ha megnézzük, hogy mi miatt érzed magad rosszul, akkor már sokat tehetsz azért, hogy a szorongásod mérséklődjön. Nem ismerlek, így látatlanban 14 gyors tippel segítek neked, hogy ezt valóban el is tudd érni!

prezenta_cio.jpg

Tovább

A legcikibb álláshirdetések

Aki aktívan állást keres, az biztosan naponta százával belefut olyan hirdetésekbe, ahol a leírásban idejétmúlt, agyonrágott vagy éppen diszkriminatív elvárások vannak felsorolva. Ezeket olvasván biztosan van véleményed az adott cégről, csak még nem merted kimondani. Én viszont megkértem egy álláskeresőt, hogy mondja el, mi ugrik be neki elsőre, amikor a következő elvárásokat olvassa a hirdetésekben. A humorérzékét ebben az esetben mindenki vegye elő. 

fotolia_105494055_s.jpg

Tovább

Menjek vagy maradjak? – Munkahelyváltás biztos alapokon

A munkahelyváltás sosem könnyű, még akkor sem, ha te magad döntesz a váltás mellett. Ha kirúgnak akkor az egy fokkal még érzékenyebb téma. Az ezzel járó stressz azonban csak átmeneti, viszont még mindig sokkal jobb, mint állandóan panaszkodni és elégedetlennek lenni a jelenlegi helyzettel. Azt gondolod, hogy mégiscsak jobb maradni a megszokott helyen, mert ezt a rosszat már úgyis ismered, tudod mire számíthatsz? Vagy szeretnél váltani, kiegyensúlyozottabb és boldogabb lenni? A következő bejegyzésemmel igyekszem eloszlatni minden kétségedet!  munkava_lta_s.jpg

Tovább

A következő 8 tipp segítségével biztosan előléptetnek a munkahelyeden

Úgy érzed, hogy a mostani pozíciódat már régóta taposod és számtalanszor bizonyítottad már az alkalmasságodat? Így azt a célt tűzted ki, hogy feljebb juss a ranglétrán? Fontos azt átgondolnod, hogy vajon meg tudsz-e felelni az új elvárásoknak és hogyan viselnéd az előléptetést, mennyire éreznéd magad jól az új helyzetben! Ne ess bele a Peter-elv csapdájába, mely elmélet szerint ha egy alkalmazottat egy vállalat belülről léptet elő vezetői pozícióba, akkor már nem az elvárásoknak megfelelően teljesít! Egy vezetői pozíció más képességeket és gondolkodásmódot kíván meg, mint egy szakértői. Én azt vallom, hogy abszolút kinevelheti belülről egy vállalat a saját vezetőit, de nem mindegy, hogy milyen készségekkel rendelkeznek az adott emberek! Az elmélet viszont kimondja, hogy egyszer mindenki meglépi azt a szintet, ahonnan már nem tud új pozícióba lépni és nem tud maximálisan teljesíteni. Ezért szoktak kívülről új munkaerőt felvenni magasabb szintű pozíciókba.

Én a következő tippekkel abban támogatlak - akár a saját munkahelyeden, akár máshol szeretnél magasabb pozícióba kerülni - hogy azt sikeresen véghez tudd vinni!

Tovább

Az automatizált videóinterjút kidobhatjuk a kukába

Ahelyett, hogy egy HR-es első körben telefonon, Skype-on vagy személyesen feltenné a szokásos interjú kérdéseket; egyedül, a számítógép előtt ülve, egy szoftver által feltett kérdésekre kell válaszolnod, amelyet a kamerád fog rögzíteni, így ez bármikor visszanézhetővé válik a vállalat számára. Ez az automatizált videóinterjú, melynek célja ugyanaz, mint egy személyes interjúnak. Ugyanolyan típusú interjú kérdéseket tesz fel a gép, mint egy normál interjún, csak ebben az esetben nulla az interakció. Tegyük fel, hogy van jelenleg állásod, szeretnél váltani és az a típus vagy, aki megfontoltan - reálisan felmérve a saját helyzetét - pályázik. Aztán belefutsz egy ilyen „lehetőségbe”, amely maximum tapasztalatnak lesz jó. Merthogy nagyon idegesíti a jelölteket. És igazuk is van! Lássuk miért! 

bigstock-young-casual-office-worker-wor-116064488.jpg

Tovább