Dolgozz magadon! blog - Karrierépítés sikeresen - Somlyai-Sipos Szilvia

Dolgozz magadon! blog Karrierépítés sikeresen

MEGHÍVÓ 2019.11.14. - A dolgozó nő edzésterve: az állásinterjútól a vezető pozíció megszerzéséig - Coca-Cola Magyarország szervezésében

Örömmel osztom meg veletek, hogy megtisztelő felkérésnek teszek eleget jövő csütörtökön a Coca-Cola Magyarország és a Coworkid szervezésében megrendezendő #énjövőm program felkért trénereként! Gyertek el, ha ki szeretnétek mozdulni a komfortzónátokból! A programom ideje alatt a következő vár rátok: kommunikációs gyakorlatok és mozdulatok a sikeres karrierért - állásinterjútól egészen a vezető pozíció megszerzéséig.

“HR-esként mindösszesen fél órám volt egy önéletrajz erejéig foglalkozni az álláskereső emberekkel. Úgy éreztem ennél sokkal többre lett volna szükségük ahhoz, hogy igazán ki tudják aknázni a bennük rejlő lehetőséget és úgy tudjanak karriert építeni, hogy abban a szerepben igazán jól érezzék magukat, ne csak a megélhetés miatt kelljen valami mellett dönteniük. Ehhez elengedhetetlen a jó önismeret és az önreflexió. Jó hír, hogy mindez tanulható, fejleszthető. Ebben segítem az embereket.” 

Találkozz te is Somlyai-Sipos Szilvia karrier coach-csal, aki számtalan kommunikációs tippel érkezik hozzánk jövő hét csütörtökön, hogy neked is zsebedben legyen az eszköztár a sikeres karrierért – az állásinterjútól a vezető pozíció megszerzéséig.

Regisztrálj: http://bit.ly/2Nmit8w

 

74292885_2397745370465802_6381747624290025472_o.jpg

Segítség, utálom a munkámat!

„Utálom a munkámat, gyűlölöm a céget, utálom a főnököt!” Szinte naponta megfordulnak ezek a kifejezések az emberek fejében. Rövid az élet ahhoz, hogy olyan munkakörben vagy munkakörnyezetben maradjunk, amit utálunk. Mégis mi a megoldás? Megpróbáljuk megszeretni? Valamit változtassunk a saját hozzáállásunkon? Esetleg döntsünk a váltás mellett?

sad.png

Tovább olvasom

15 kifejezés, amelyet tilos kimondanod a munkahelyeden

Rengeteg olyan karriert korlátozó kifejezés van, amelyek veszélyeztetik a szakmai előléptetésedet. Bármikor dönthetsz úgy, hogy csiszolsz a kommunikációs stílusodon. Sosem gondolunk bele abba, hogy a szavaknak mekkora ereje van, csak akkor, mikor már rombolnak. Ahhoz, hogy jól érezd magad a munkahelyen és veled is normálisan kommunikáljanak, érdemes asszertív módon megfogalmaznod a mondandódat. Most 15 olyan kifejezést gyűjtöttem össze, melyet érdemes elkerülnöd, ha nem akarsz haragosokat.

 dreamstime_m_24441047.jpg

Tovább olvasom

Jól vagyok, köszi! – Avagy hogyan érezd magad normálisan a munkahelyeden

Manapság ciki az, ha valaki jól érzi magát, főként, ha ez meg is látszik rajta. Mindannyiunkban ott van a jókedv, csak nem merjük előhívni, mert a következő másodpercben biztosan lesz olyan ember, aki a bunkó stílusával lehervasztja a mosolyt az arcunkról. Mentem már be nem egyszer úgy munkahelyre, hogy "minden ok nélkül" jól éreztem magam. Oké, ez a "minden ok nélkül" nem teljesen igaz. Az oka meg volt: jól telt a hétvége, sikerült feltöltődni, reggel sütött a nap, az egyik kedvenc ruhámat vettem fel, tudtam, hogy a héten izgalmas feladatok várnak rám a munkahelyen. Tehát tudtam örülni minden egyes apróságnak. Mégis mi történt? Nem adhattam öngamagat, mert a többiek ezt nem nézték jó szemmel. Mit tettem? Beleálltam a játszmájukba. A sajnálkozó játszmájukba, ugyanúgy kezdtem el viselkedni, mint ők, hogy még véletlen se lógjak ki. Helyesen tettem? Nem. Mit csináltam akkor, amikor erre rájöttem? Letojtam és nem érdekelt, MERTEM MAGAM JÓL ÉREZNI! A többiek pedig kénytelenek voltak ezt végignézni. Ezt pontosan olyan, mint az oktatás. Kiöli a gyerekekből a kíváncsiságot. A negatív emberek legfőbb problémája: nem bírják elviselni, ha más jól érzi magát. Ez a szituáció tükröt tart számukra és rádöbbennek, hogy nekik mennyire rossz a saját életük. De vajon tényleg jól gondolják? Nem kell a boldogsághoz és a pozitív gondolkodáshoz sok minden, csak az embereknek saját hozzáállásukon kellene változtatni. Ha mindenki így tenne, akkor nem lenne manapság ciki felvállalni azt, ha tényleg jól érzed magad! Nem hiszem, hogy az lenne a célod, hogy egész életed során utáld a munkában töltött óráidat.  Természetesen azt sem teheted meg, hogy minden negatív emberrel megszakítod a kapcsolatot vagy megpróbálod megváltoztatni őket. A felelősséget magadért csak te tudod válalni. MInden belőled indul, ott érdemes söprögetni. Ha sehogy sem találod a lelki egyensúlyodat, akkor próbáld ki a következő tippeket, így jobb kedved lesz.

o-happy-at-work-facebook.jpg

Tovább olvasom

14 hasznos tanács lámpaláz ellen

Te melyik típusba tartozol? Azok közé, akik szeretnek emberek előtt beszélni és előadást tartani, vagy akik már a gondolattól is kiszaladnak a világból? Ha nincs gyakorlatod, akkor a szorongás és a megfeleléstől való félelem teljesen normális jelenségek, azonban ha megnézzük, hogy mi miatt érzed magad rosszul, akkor már sokat tehetsz azért, hogy a szorongásod mérséklődjön. Nem ismerlek, így látatlanban 14 gyors tippel segítek neked, hogy ezt valóban el is tudd érni!

prezenta_cio.jpg

Tovább olvasom

A legcikibb álláshirdetések

Aki aktívan állást keres, az biztosan naponta százával belefut olyan hirdetésekbe, ahol a leírásban idejétmúlt, agyonrágott vagy éppen diszkriminatív elvárások vannak felsorolva. Ezeket olvasván biztosan van véleményed az adott cégről, csak még nem merted kimondani. Én viszont megkértem egy álláskeresőt, hogy mondja el, mi ugrik be neki elsőre, amikor a következő elvárásokat olvassa a hirdetésekben. A humorérzékét ebben az esetben mindenki vegye elő. 

fotolia_105494055_s.jpg

Tovább olvasom

8 tipp a személyes márka építéséhez

Az online világban a személyes márka építése már most elengedhetetlen és tökéletes platform az üzleti fejlődéshez, kapcsolattartáshoz. Elkötelezettséget és kemény munkát igényel, azonban még manapság is vannak jó páran, akik nem értik, hogy pontosan miért is ennyire előnyös ez.  A magyar felhasználók az utóbbi pár hónapban kezdtek el feléledni a LinkedIn-en. Azóta, mintegy robbanásszerűen beindult a magyar ismerősök posztolási hajlandósága, csak kapkodom a fejem a sok tartalom láttán. Na de hogy mire jó mindez és hogyan érdemes csinálni, azt az alábbi bejegyzésemből megtudhatod.

szemma_rka.jpg

Tovább olvasom

Menjek vagy maradjak? – Munkahelyváltás biztos alapokon

A munkahelyváltás sosem könnyű, még akkor sem, ha te magad döntesz a váltás mellett. Ha kirúgnak akkor az egy fokkal még érzékenyebb téma. Az ezzel járó stressz azonban csak átmeneti, viszont még mindig sokkal jobb, mint állandóan panaszkodni és elégedetlennek lenni a jelenlegi helyzettel. Azt gondolod, hogy mégiscsak jobb maradni a megszokott helyen, mert ezt a rosszat már úgyis ismered, tudod mire számíthatsz? Vagy szeretnél váltani, kiegyensúlyozottabb és boldogabb lenni? A következő bejegyzésemmel igyekszem eloszlatni minden kétségedet!  munkava_lta_s.jpg

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása