8 tipp a személyes márka építéséhez

Az online világban a személyes márka építése már most elengedhetetlen és tökéletes platform az üzleti fejlődéshez, kapcsolattartáshoz. Elkötelezettséget és kemény munkát igényel, azonban még manapság is vannak jó páran, akik nem értik, hogy pontosan miért is ennyire előnyös ez.  A magyar felhasználók az utóbbi pár hónapban kezdtek el feléledni a LinkedIn-en. Azóta, mintegy robbanásszerűen beindult a magyar ismerősök posztolási hajlandósága, csak kapkodom a fejem a sok tartalom láttán. Na de hogy mire jó mindez és hogyan érdemes csinálni, azt az alábbi bejegyzésemből megtudhatod.

szemma_rka.jpg

  1. A személyes márkák vonzzák a toborzókat. - A személyes márkaépítésnek konzisztensnek kell lennie. Használd a Facebookot, Twittert, LinkedInt és használj ki minden online lehetőséget arra, hogy reklámozd a személyes márkádat. Nem kelt jó benyomást, ha a különböző csatornákon teljesen más arcodat mutatod.

  2. Add önmagad és legyél jól beazonosítható! – Meg kell mutatnod azokat a tulajdonságokat és szokásaidat, amik egyedivé tesznek téged! Viszont ne tegyél közzé olyan dolgokat, amelyek kockázatosak a karrieredre nézve vagy rontják a professzionális megítélésedet.

  3. Mutasd meg, hogy mit értél el eddig! – Érdemes kommunikálnod, ha egy projektet sikeresen véghez vittél, frissítsd a profilodat! Ne feledd, hogy a személyes márkád lényegében önéletrajzként funkcionál, minden lehetőséget meg kell ragadnod, hogy a jövőbeni munkáltatód megbizonyosodjon arról, hogyan dolgoztál és mennyire voltál hatékony.

  4. Legyél látható! – Frissítsd a profilodat rendszeresen és posztolj is, így látják, hogy fontos számodra a karrierépítés, a profilod és a kapcsolatrendszer gondozása.

  5. Csatlakozz csoportokba és szólj hozzá a témákhoz! – Új embereket ismerhetsz meg, akikkel később együtt is dolgozhatsz.

  6. Beszélhetsz a terveidről, céljaidról! – Nyugodtan tedd közzé, ha éppen munkát keresel! Ezáltal tudod bővíteni az ismeretségi körödet és olyan nyitott pozíciókról is tudomást szerezhetsz, melyeket nem hirdetnek sehol.

  7. Legyél türelmes! – A személyes márka felépítése időbe telik, több hónapon át tartó erőfeszítés eredménye. Akkor is érdemes építened a személyes márkádat, ha nem szeretnél új munkahelyen dolgozni. Így is hozzásegíthet új üzleti ügyfelek megtaláláshoz és jobb kapcsolatok kiépítéséhez.

  8. A legfontosabb: Ne csak online legyél jelen! – Járj el szakmai találkozókra, konferenciákra. Velem például május elején találkozhatsz Siófokon a Media Hungary Konferencián, ahol meghallgathatod előadásomat is! Ott találkozunk!

Köszönöm, hogy elolvastad, várlak vissza a jövőben is!  

Amennyiben kérdésed van, keress az alábbi elérhetőségen!
Nézz szét a blogomon a korábbi cikkeim között is!

Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
karrier coach, karrier tanácsadó
dolgozzmagadon.hu  szilvi3_3.jpg

cover.jpg

dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg