A következő 8 tipp segítségével biztosan előléptetnek a munkahelyeden

Úgy érzed, hogy a mostani pozíciódat már régóta taposod és számtalanszor bizonyítottad már az alkalmasságodat? Így azt a célt tűzted ki, hogy feljebb juss a ranglétrán? Fontos azt átgondolnod, hogy vajon meg tudsz-e felelni az új elvárásoknak és hogyan viselnéd az előléptetést, mennyire éreznéd magad jól az új helyzetben! Ne ess bele a Peter-elv csapdájába, mely elmélet szerint ha egy alkalmazottat egy vállalat belülről léptet elő vezetői pozícióba, akkor már nem az elvárásoknak megfelelően teljesít! Egy vezetői pozíció más képességeket és gondolkodásmódot kíván meg, mint egy szakértői. Én azt vallom, hogy abszolút kinevelheti belülről egy vállalat a saját vezetőit, de nem mindegy, hogy milyen készségekkel rendelkeznek az adott emberek! Az elmélet viszont kimondja, hogy egyszer mindenki meglépi azt a szintet, ahonnan már nem tud új pozícióba lépni és nem tud maximálisan teljesíteni. Ezért szoktak kívülről új munkaerőt felvenni magasabb szintű pozíciókba.

Én a következő tippekkel abban támogatlak - akár a saját munkahelyeden, akár máshol szeretnél magasabb pozícióba kerülni - hogy azt sikeresen véghez tudd vinni!

  • Legyél tisztában a saját céljaiddal! – Semmilyen szél nem kedvez annak a hajónak, amelyik nem tudja, hogy melyik kikötőbe tart..
  • Amennyiben a jelenlegi munkahelyeden szeretnél előre lépni, akkor mindenképpen jóban kell lenned a vezetőddel! - Érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon te hogyan és mivel tudod támogatni a vezetőd karrierjét!
  • Végezd kifogástalanul a munkádat! – Győzödj meg arról, hogy a vezetőd is pontosan tisztában van az elért sikereiddel és a céljaiddal! Megkönnyíti a dolgodat, ha rendszeresen meetingeltek és tényleg odafigyelnek rád.
  • Gondolkodj csapatban! – A one-man show-t most felejtsd el.
  • Építsd a kapcsolati hálódat! – De tartsd magad távol a pletykától, inkább kapd elő a pozitív látásmódodat!
  • Tanulj folyamatosan! – Szakmai fejlődés iránti elkötelezettségre mindenképp szükséged lesz!
  • Fontos, hogy jól időzíts! - Jelenlegi munkahelyeden kívül is tájékozódj a konkrét lehetőségekről és az álláspiaci helyzetről!
  • Ne felejtsd el frissíteni az önéletrajzodat! – Emellett kezd el aktívan használni a LinkedIn-t is, mert egy jól felépített profil a munkatársaid és vezetőid értékelésével ajánlólevélként sem utolsó!

Ha  a bejegyzésem elolvasása után elgondolkodtál és úgy érzed, hogy segítségre van szükséged szakmai karriered építése során, valamint fel szeretnéd mérni a lehetőségeidet,  akkor keress bátran!

Köszönöm, hogy elolvastad, várlak vissza a jövőben is! 

Amennyiben kérdésed van, keress az alábbi elérhetőségen!
Nézz szét a blogomon a korábbi cikkeim között is!
Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
karrier coach, karrier tanácsadó
dolgozzmagadon.hu 
  szilvi3_3.jpg

cover.jpg

dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg