Rubint Réka interjú: „Nem tudok pihenni, mert abban a pillanatban, hogy pihenek, lemerülök.”

Rubint Réka munkabírása példaértékű. Folyamatosan járja az országot, tornáztat és motivál embereket, menedzseli a vállalkozását, valamint helytáll édesanyaként és feleségként is. Folyamatosan 110%-on pörög, szervez és azt mondja, hogy a pihenéstől merül le teljesen. Rékával edzés után találkoztam, beszélt a kitartásról, a félelemről, a sikerről és arról is, hogy ki a példaképe. Az alábbi interjúban mindezt ti is elolvashatjátok. bejegyze_sfoto.jpg

Honnan indult a karriered?

A karrierem onnan indult, amikor 15 évesen egészségügyi szakközépiskolába jelentkeztem, elkezdtem oda járni és a testnevelő tanárom azt mondta, hogy egy genetikai selejt vagyok, alkalmatlan bármilyen jellegű sportra és meg akart buktatni testnevelésből. Hozzáteszem jogosan, egyetlen egy fekvőtámaszt nem tudtam lenyomni. Nem tudtam futni, abszolút nem volt semmi közöm a sporthoz és a mozgáshoz. Engem viszont nem abból a fából faragtak, akit csak így kispadra lehet ültetni. Ebben az egy évben kerültem annyira közel a  mozgáshoz, hogy a bukástól egészen a négyes érdemjegyig küzdöttem fel évvégére magam és az a négyes érdemjegy az olyan volt, mint a jogon a római jog. Amikor levizsgáznak belőle a a hallgatók és görbül a jegy, akkor annak már mindenki nagyon örül. Nálam ez így volt a mozgással, az életem részévé vált és itt indult el az egész. 

Akkor az tényleg igaz, hogy a testnevelés órákat kerülted?

Kerültem, maximálisan. Mindent elkövettem annak érdekében, hogy ne kelljen a testnevelés órákon részt venni. De ez 15 évesen nagyon nagyot fordult és onnantól kezdve viszont volt olyan óra, amit én tartottam.

Főiskola alatt elkezdtél órákat tartani. Mennyire volt nehéz beindítani?

A főiskolán az első években kollégiumban laktam és az évfolyamtársaim, csoporttársaim hallották azt, hogy én nagyon szeretek aerobikozni, illetve Jászberényben már 1-1 órát tartottam is. Ők indítványozták azt, hogy miért nem tartok órát a kollégium tornatermében. Megkérdeztem, hogy mikor szabad a terem, heti 2 alkalommal kinyitottam a tornaterem ajtaját és szóltam a csajoknak, hogy a kis kétkazettás magnómmal elkezdek órát tartani. Eleinte voltunk csak a szobából hárman-négyen, aztán a lakóegységből tízen-tizenketten, aztán az emeletről huszan-huszonöten és a végére 200-250 fővel dübörgött az órám. Becsületkasszával nyomtam, ami azt jelentette, hogy kiraktam egy cipősdobozt és mindenki annyit dobott bele, amennyit gondolt. Volt, aki 20, volt aki 100 forintot. Akkor nagy pénz volt 100 forint. És volt olyan este, hogy több pénz gyűlt össze a dobozban, mint amennyi a főiskolán az ösztöndíjam volt. Rájöttem, hogy ez jó pénzkereseti lehetőség. Borzasztóan élveztem azt, hogy nem kellett otthonról pénzt kérnem mozira, vagy erre-arra. Tulajdonképen pénzt keresni 19 évesen kezdtem el és lekopogom, szerencsére azóta senkire nem voltam ráutalva és ez a mai napig így van. Nekem hatalmas - lelki és nyilván anyagi - támaszom a férjem, de teljesen függetlenül a saját cégemet üzemeltetem. Soha nem állt távol tőlem a munka, sőt mondhatom azt, hogy munkamániás, workaholic vagyok és ez a mai napig így van. 

Akartam is kérdezni, hogy mennyire vagy maximalista magaddal szemben?

Nagyon. És a kollegáimmal is. Amikor elmegyünk egy táborba, edzésre, roadshow állomásra engem képviselnek, velem azonosítják őket az emberek. Azt gondolom, hogy az én sikerem egyik titka a hitelességen kívül az alázat és a tisztelet. Az nagyon-nagyon fontos. Sok ember elfelejti azt, hogy honnan jön, kinek mit köszönhet.  

Mi motivál téged a mindennapokban? Honnan szerzed az energiát?

Nyilván a motiváció a szeretet, az a hatalmas pozitív visszajelzés, amit nap, mint nap kapok. Erre a közösségi média tökéletes. Hiszen régen csak e-maileket vagy kézzel írott leveleket küldtek, ma már a közösségi média, az Instagram, a Facebook tökéletes felület arra, hogy azonnal reagáljanak egy tegnapi fellépésre, vagy akár már aznap megírják, mennyire jó volt. Azt szokták mondani a vendégeim, hogy ha egyszer eljössz egy edzésemre vagy eljössz egy táboromba, akkor függővé válsz. Onnantól kezdve elindul egy másik élet és dimenzió. Ennek én nagyon örülök. Hiszen a mozgás örömét átadni, azt az életérzést, amit nekem jelent az Alakreform, az hatalmas boldogság, amikor azt látom, hogy célba ért.

Szerinted hol rekednek meg az emberek? Mi az a pont, ami miatt nem tudnak változtatni az életmódjukon, az életükön és nem tudják a céljaikat megfogalmazni?

Félnek. Az embereknek a legnagyobb problémája a félelmeik. Felállítanak maguk elé olyan rácsokat, amik mögé bezárják magukat, az életüket és ezek mögött a rácsok mögött élnek. Félnek attól, hogy mi lesz, ha merem azt mondani, hogy nem vagyok boldog. Mi lesz, ha merem azt mondani, hogy nem érzem magam jól ezen a munkahelyen? Mi lesz, ha azt mondom, márpedig le fogok fogyni, mert utálom a testem? Mi lesz, ha azt mondom a férjemnek, hogy figyelj már rám, mert azt érzem, hogy nem szeretsz, nem vagyok nő melletted? Az emberek nagy többsége így él. Az, aki mer próbálkozni és mer kilépni a rács elé, hogy akkor majd én...  Mondok egy nagyon jó példát, mert látom az utolsó kérdés az, hogy mik a jövőben terveid. 2019 januárjában le fogom tűzni a Maldív-szigetek egyikén a magyar zászlót, mert egy szigetet meg fogok tölteni magyar emberekkel, csak mi leszünk ott. Most viszek Egerbe 250 embert (nem fér el több), kibéreltünk egy hotelt. Most jöttem el Esztergomból a Portobellóból, ott voltunk 200 emberrel, tele volt a hotel, csak mi voltunk. Amikor elvittem Törökországba 260 embert 2 repülőgéppel és ott állt egymás után 7 emeletes busz, ami a reptérről vitte az embereket, sírtam. Nem hittem el azt, amit látok és most is kiráz a hideg és szerintem ez így van jól. Úgy, ahogy egy ember képes meggyógyulni a rákból vagy képes megbetegíteni egy egészséges ember magát a gondolataival, az energiáival, így vagy képes teremteni is, megvalósítani a dolgokat és ez például egy jövőbeni terv. Én egyszerűen merek kilépni a rácsok elé és merem azt mondani, meg fogom csinálni. Beleteszek minden nap 110%-ot mindenbe. A szervezésbe is. Aki már volt ilyen táborban, azt tudja, ahogy megérkezek a reptérre én ott 10 napon keresztül 0-24-ben pörgök. 

Mennyit alszol ilyenkor?

Semmit. Főleg, amikor időeltolódás van, úgy maximum 3-4 órákat.

És egyébként itthon, amikor egy „átlagos” napod van?

Itthon 6-7 órát megpróbálok. Nekem is vannak olyan napok, amikor hosszabb pihenésre vagy alvásra van időm. Olyankor alszom 2x14 órát vagy 12-őt, amennyit sikerül és onnantól megint megállíthatatlan vagyok.

Mi miatt torpan meg kicsit a lendületed?

Engem a munka tart lendületben. Ha van olyan délelőttöm, hogy otthon tudok lenni, mert délután van munkám, akkor is pakolok, mosok, a szárítót szedem le, a régi gyerekruhákat dobozolom. Nem tudok pihenni, mert abban a pillanatban, hogy pihenek, lemerülök. Szó szerint lemerülök. Ez olyan, mintha a telefonodat nem a töltőre tennéd, hanem csak úgy félre, hogy egy kicsit pihenjen.

Mennyire nehéz manapság megújulni?

Szerintem nem megújulni kell, hanem adni az egyéniségedet. Nagyon sokan azt a hibát követik el, hogy utánoznak másokat és lesik, hogy ők mit csinálnak. A munkásságomban mindig ki tudok egy olyat emelni, amit a félelmeik miatt mások nem lépnek meg. Mert nem hisznek magukban. Szokták kérdezni, hogy ki az, aki nekem példakép, aki engem inspirál. Én magam. Az álmaim. A vágyaim. Én mindig a fogyasztó oldaláról nézem magam. Mit szeretnék én Rubint Réka vendégeként kapni. Ahhoz, hogy  vendégeidet ki tudd szolgálni és át tudd nekik adni azt a életérzést, ami benned van, abban neked jól kell magad érezni. Nekem fontos az, hogy szép és tiszta legyen a hely, ha már pihenni megyek. Tulajdonképpen valahol a hitelességnek ez is része. Tehát ha bárkit megkérdezel, hogy miért Rékával megy táborba, akkor azt fogja mondani, azért, mert a pénzemért 10x annyit kapok, mint amit várok. Március közepén Zanzibárra viszek egy nagy csapatot, s bízom benne, hogy minden résztvevő jól fogja magát érezni. Az elégedettség nagyon fontos számomra. Ebből lesz tartós bázis, összetartó közösség.

A családot és a céges dolgokat hogy tudod összeegyeztetni?

Én a rák csillagjegyében születtem, épp ezért a családom a legfontosabb az életemben. Mindig, minden körülmények között Ők vannak az első helyen. Mi teljesen más életet élünk, mint egy normál család. A hétvégéim általában tele vannak fellépésekkel. Előfordul, hogy 1500-2000 km-t is megyek, hiszen az ország különböző pontjain tartok edzéseket. Amikor hazaérek, akkor Zalán igényli a törődést: „Gyere anya rajzoltam neked valamit.” Onnantól jön az anya szerep. Viszont hétközben én el tudom őt hozni 1 órakor és velem van egész délután. Nincs munkaidőm, magamnak osztom be a napot. Nem kell 4-ig benn ülnöm a munkahelyemen. A táboraimban ott van velem a család. Nekem egy csodás munka, nekik egy feledhetetlen, élményekkel teli pihenés. Több alkalommal velünk tartott már Édesanyám és Édesapám is, ami külön öröm számomra, hiszen van akalmam kényeztetni őket. Tehát mi teljesen másképp vagyunk berendezkedve. Ez a fajta életmód, életszemlélet fantasztikus emberekké tette a gyermekeimet. Hihetetlen jól szocializálódtak, nagyon választékosan beszélnek, Lara anyanyelvi szinten beszél angolul. Kedvesek, előzékenyek, szerények. Azt szoktam mindig mondani, hogy nézd meg az anyját, vedd el a lányát ez tényleg így van. Eljönnek hozzánk gyerekek egy szülinapi partira, látod a családmodelleket. Az én kisfiam összegyűjt minden rózsát a vázákból a játszóházban és viszi a kislányoknak.  Mert ezt csinálja az apukája is, csak Norbi az nem szedi össze, hanem ő hozza. Ez a minta. Norbika addig nem kezd el enni, amíg mindenki le nem ült az asztalhoz. A minta a legjobb nevelőmódszer. Az én gyerekeim pontosan úgy bánnak az emberekkel, mint ahogy én bánok a vendégeimmel és ezt jó látni.

Ezt őrizzétek meg! :-) Köszönöm! 

Az interjú más felületeken való megjelenéséhez nem járulunk hozzá.

Köszönöm, hogy elolvastad az interjút, várlak vissza a jövőben is! 
Amennyiben kérdésed van, keress az alábbi elérhetőségen!
Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
karrier coach, karrier tanácsadó
dolgozzmagadon.hu 

szilvi3_3.jpg

Karrier coachingra, tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni.

Büszke vagyok arra, hogy ügyfeleimmel mindig sikeres üléssorozatot zártunk.Több, mint 2 éve aktívan blogolok  és több, mint 50 cikkem jelent már meg az Index.hu oldalon kiemeléssel. Tavaly előadhattam a Media Hungary Konferencián, többször meghívtak rádióbeszélgetésre is, a HVG Börzének készítettem egy bemutató anyagot, valamint Kezdő Vállalkozók versenyén 2 különdíjjal lettem gazdagabb.

dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg