Ez jár a fejedben beosztottként

Az új év meghozta számodra a változást? Meg akarod lépni azt, amit eddig nem mertél? A következő gondolatok biztosan megfordultak már a fejedben, amikor rájöttél arra, hogy munkahelyet szeretnél váltani vagy egy saját vállalkozásba belefogni. Azt azért tartsd szem előtt, hogy a gondolkodásmódodon változtatnod kell és egy dolog lesz csak biztos: az állandó változás. Ehhez tudnod kell alkalmazkodni.

gettyimages-610068249-58076eea3df78cbc2835ce09.jpg

 

  • Van egy jó ötleted, szívügyed és azt meg szeretnéd valósítani, de a munkahelyeden erre nincs lehetőséged. – Nem biztos, hogy ez egyezik a cég elképzeléseivel, de nem is kell. Más helye és módja is lehet a megvalósításnak!
  • Kreativitásodnak a céges policy gátat szab. – A saját vállalkozásodban a saját szabályaidat állíthatod fel. Hidd el, lehetsz úttörő!
  • Nyitott vagy arra, hogy folyamatosan tanulj. – Még többet kell, mint alkalmazottként.
  • Szeretnél sokkal több mindenbe belelátni mélyebben vagy akár felületesebben is. – Attól függetlenül, hogy nem mindent te fogsz csinálni, értened és tudnod is kell arról, hogy mi zajlik a vállalkozásodban.
  • Nagyobb önállóságot és felelősséget akarsz. – Az biztosan lesz, a kitartásodon áll vagy bukik minden.
  • Kapcsolatrendszeredet több irányba is bővítenéd. – Nem is gondolnád, hogy mennyire megéri más szakmák képviselőitől is tanulni.
  • Rugalmasabb munkarendben dolgoznál. – Persze ez hordozza magában azt a veszélyt, hogy egy idő után állandóan fogsz, hacsak fel nem veszel valakit magad mellé. Így legalább akkor mész a gyerekért a suliba, amikor csak akarsz, nem a főnöködön múlik.
  • Nagyobb szabadságot szeretnél. – Tartsd szem előtt, hogy tervezned mindig kell! Az időbeosztásodat és a pénzügyeket is!
  • Kevesebb bérrel is beérnéd havonta, csak azzal akarsz foglalkozni, amit mindig is szerettél volna. – Már érdemes jóval korábban félretenni és egy minimális tőkével belevágni, így nem ér meglepetés és kevésbé leszel kiszolgáltatott.
  • Többször mondanál nemet arra, hogy kivel nem dolgoznál együtt. – Megválogathatod, tényleg. 

Szeretnél munkahelyet váltani vagy vállalkozást indítani, de nincs túl sok önbizalmad ahhoz, hogy ezt meglépd? Keress elérhetőségeimen, segítek neked!

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, várlak vissza a jövőben is! 
Sikeres karrierépítést kívánok!

Ajánló, ha egy kicsit lazább témára vágysz (videó):
Hogyan készül egy divatanyag? - Így működik együtt a fotós, a modell, a sminkes és a fodrász.

Somlyai-Sipos Szilvia
HR- és karrier – tanácsadó
Life & Business Coach
dolgozzmagadon.hu 
dolgozzmagadon.blog.hu 
dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg