Ez a 8 dolog áll a sikeres karrierépítésed útjában

Ha azt érzed, hogy nem tudsz egyről a kettőre lépni a munkahelyeden, akkor érdemes megvizsgálnod, hogyan is viselkedsz. Nem is gondolnád, hogy mikkel ronthatsz a saját helyzeteden!

fatigue-impairing-productivity-810x540.jpg

  • Eltaktikázod magad. – A túlzott helyezkedés egy idő után követhetetlenséget von maga után. Sosem árt arra odafigyelni, hogy kinek a tyúkszemére léphetsz rá. Már, ha tudod követni a dolgokat.
  • Félsz a változástól. – Az előrelépés egyik legnagyobb kényelmetlensége az, hogy kilépsz a komfortzónádból. Ha félsz változtatni, mert azt gondolod, hogy túl kockázatos, azzal csak a saját magad dolgát veted vissza.
  • Nem vagy szorgalmas. – Hiába érsz el egy magasabb pozíciót a munkahelyeden, egy idő után már tényleg bizonyítanod kell, hogy megállod a helyedet. Nem elég a haverság meg a szimpátia.
  • Partnereid a munkahelyedről kerülnek ki. – Különösen kellemetlen, ha váltogatod is az alanyokat és már a munkatársaidnak is feltűnik, hogy minden délben mást fűzöl a konyhában.
  • Azt hiszed, hogy csak kapcsolatok által szerezhetsz meg egy jó állást. – Csak azért, mert nincs valahova közvetlen kontaktod, érdemes nem veszni hagyni a lehetőséget.
  • A főnököd egóját polírozod. – Ez nem egy tiszteletre épülő kapcsolat. Amennyiben a főnök-beosztott kapcsolat nem alapul hitelességen, az nem sokáig fog működni.
  • Nem mersz gyermeket vállalni. – Ma már számos olyan lehetőség adott az anyukák számára, ami által a gyermekvállalás idejére sem esnek ki a munkából. Sőt, olyan kapuk is megnyílhatnak előtted, melyekre egyéb helyzetben nem lenne lehetőséged. Csak észre kell őket venni és kicsit utánajárni.
  • Azt hiszed, hogy diploma nélkül nem tudsz karriert építeni. – Az alkalmasságod nem feltétlen a diploma meglétével kezdődik. Legtöbb esetben amiatt kell, mert a céges policyban előírásként szerepel. Az is tud érvényesülni, aki magas szintű idegennyelv-tudással rendelkezik és a személyiségjegyeivel „kompenzál”.

Te tudnád folytatni a sort?

kupon.jpg

Ajándékozz hatékony segítséget Karácsonyra!
További információ itt.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, várlak vissza a jövőben is! 
Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
HR- és karrier – tanácsadó
Life & Business Coach
dolgozzmagadon.hu 
dolgozzmagadon.blog.hu 

dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg

Címkék: karrier mono