3 gyors tipp, ha most állsz neki az álláskeresésnek

Hahó, itt a szeptember! Visszatértél a nyári pihenésből és most kapsz észbe, hogy ideje lenne (másik) munkát keresned? Mutatok 3 gyors tippet, amellyel hatékonyabbá tudod tenni az álláskeresésedet!

computer-office-work-woman.jpg

  1. LinkedIn profil: Ne csak te keress, legyen a te profilod is kereshető! Nem tudom eleget hangsúlyozni, hogy manapság üzleti szempontból aki nincs a LinkedIn-en, az nem is létezik. Az ügynökségek a saját adatbázisukon kívül ezt használják a legtöbbet. Tüntesd fel azt is adatlapodon, hogy nyitott vagy újabb lehetőségre és szakmai fejlődésre!
  2. Facebook csoportok: Csatlakozz a szakmádnak megfelelő csoportokhoz, ahol az ajánlatokon kívül egyéb más információkhoz is hozzájuthatsz! Rengeteg olyan pozíció van, amelyik nem landol az álláskereső portálokon, hanem ezekbe a csoportokba töltik fel a HR-esek így biztosítva a legjobb merítést.
  3. Ne ülj fel elsőre az ismerőseid invitálásának! A cégeknél jellemző, hogy új kolléga beajánlása és felvétele esetén az ajánló pénzjutalomban részesül. Erre akár az egy hónapja vállalatnál lévő, próbaidős alkalmazott is jogosult lehet. De ilyen rövid idő alatt még valószínűleg ő sem találta meg a számításait és nem ismerte ki a céget elég alaposan, így arról sem győződhetett meg, hogy neki egyáltalán való-e az a munkahely. Tényleges tapasztalat nélküli vélemény hatására nem érdemes elsőre felülni a dolognak, inkább várj ki. Nem biztos, hogy ami másnak első blikkre tetszik, az neked is be fog válni.

Amennyiben hasznosnak gondoltad a bejegyzést, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz zárt Facebook csoportomhoz, melyben több és változatosabb témákkal is találkozhatsz!

Amennyiben segítségre van szükséged, gyere el tanácsadásaim vagy coaching üléseim egyikére!

Somlyai-Sipos Szilvia

 

dolgozz_magadon_logo_1.jpg