Megírta az év legkreatívabb önéletrajzát, így végre munkát kapott a junior webprogramozó srác

Budavölgyi Bálinttal készítettem interjút, aki találékonyságának köszönhetően megtalálta azt az állást, melyben mindig is el szeretett volna helyezkedni. Mi a titka? Megírt egy nem mindennapi önéletrajzot (meg persze képezte magát folyamatosan), így nem csoda, hogy rengeteg bírálója és rajongója is akad. Az önéletrajzot az interjú végén a linkre kattintva éred el.

21015298_1762901470400403_1180214727_n.jpg

 1. Hogyan jutott eszedbe, hogy egy ilyen önéletrajzot kellene összeállítanod?

Munka után szinte minden nap még éjfélig tanultam programozni otthon, hogy minél hamarabb azzal tudjak foglalkozni, amit szeretek csinálni. A terv az volt, hogy csinálok 2-3 referencia honlapot ingyen, aztán jelentkezek ahhoz a nagykanizsai céghez, akiket kiszemeltem. Az volt csak a bökkenő, hogy amikor 65-70%-nál tartottam az első éles projektemben, az általam kiszemelt cég feladott egy álláshirdetést, pont olyan programozót kerestek, mint amilyen én vagyok. A gond csak annyi volt, hogy sem 5+ év munkatapasztalatot, sem referenciákat nem tudtam felmutatni, ezért gondoltam előveszem a kreativitásomat, mondván ebben a szakmában a legfontosabb a találékonyság. Igaz elutasítottak, de most már hálás vagyok nekik, hiszen helyette álmaim munkáját találtam meg.

 1. A klasszikus önéletrajzzal nem volt sikered?

Kb. 3 éve adtam be utoljára klasszikus önéletrajzot és az interjúztató hölgy bevallotta, hogy egy betűt sem olvasott el belőle.

 1. Mennyi idő alatt készítetted el? 

Honlapszerkesztéssel, szövegírással együtt három este alatt készült el. Később még egy estét fordítottam a mobiltelefonra való optimalizálással.

 1. Mi volt a célod a laza és vicces megfogalmazással?

Az első és legfontosabb cél a figyelemfelkeltés volt, hiszen kevés tapasztalattal, komolyabb referencia híján nem, hogy az interjúra nem fog behívni, hanem az önéletrajz feléig sem fog eljutni a munkaadó, így nem tudja meg, hogy akár én vagyok a csiszolatlan gyémánt, akire éppen szüksége van :) Másodlagos célom volt, hogy megnevettessem a hasonló gondolkodású olvasót. Nem szeretem a karót nyelt, merev gondolkodásmódot, imádok könnyedséget és humort csempészni a hétköznapokba.

 1. Mennyien tekintették meg az oldaladat?

Most éppen több, mint 125 ezer megtekintésnél jár (15 nap alatt). Egyébként már a 100. látogatónál furcsálltam, hogy ennyi embert érdekel az önéletrajzom. 

 1. Hány megkeresés érkezett?

Órákig kellene böngésznem a különböző platformokon, mire pontos számot tudnék adni, de kb. 280 emailt kaptam és ezen kívül még vagy 80-an kerestek fel más úton. Persze nem mindegyik volt ezek közül releváns állásajánlat, de a megkeresések közel egyharmada projekt megbízás vagy konkrét álláslehetőség volt. 

 1. Befutott több állásinterjús lehetőség?

Több időpontot is megbeszéltünk, de végül egyetlen interjúra mentem el, ahová fel is vettek. A rengeteg ajánlat közül furcsamód ez volt az egyetlen Zala megyei. Azonban a döntésemet nem csak ez befolyásolta, hanem az is, hogy itt a szakmájukban kiválót alkotott profiktól lesz szerencsém tanulni. 

 1. Hol sikerült elhelyezkedned?

AZ Ügynökség (a cég neve) – bázakerettyei központú, nem rég indult marketing és PR ügynökség, akik elsősorban a kis- és középvállalkozókat szólítják meg. Webfejlesztő leszek, de a kreatív munkában is teret hagynak számomra.

 1. Milyen egyéb visszajelzéseket kaptál az önéletrajzoddal kapcsolatban?

A visszajelzések kb. 80%-a pozitív volt, ami már magában meglepett. Néhány érdekesebb megkeresés:

Hívtak:                      

 • Floridába
 • Máltára
 • Prágába
 • Amszterdamba 

 

 • Festőnek
 • Hegesztőnek
 • Ácsnak
 • Lakatosnak (az előző négynek azért, mert nem baj, ha nem tudok dolgozni, de legalább jó lesz a hangulat)                          
 • Programozónak
 • PR munkatársnak
 • Online marketingesnek
 • Szövegírónak
 • Vezetőnek 

Kaptam néhány negatív kommentet is volt, aki fel akarta törni az oldalt (sikertelenül). Persze ezeken kívül kaptam rengeteg gratulációt, jókívánságot, köszönetet, hogy megnevettettem őket, valamint voltak páran, akik hasonló, humoros hangvételű válaszüzenetet küldtek. Utólag is köszönöm mindenkinek, aki lájkolt, megosztott stb. mert nélkülük lehet, hogy még mindig az előző munkahelyemen szenvednék.

Budavölgyi Bálint önéletrajzát ide kattintva éred el.

Ha szeretnél csatlakozni egy jó hangulatú és kedves csapathoz, akkor katt a következőre: Karrierépítés sikeresen elnevezésű Facebook csoportomban minden elhelyezkedéssel, karrierépítéssel kapcsolatos problémádat meg tudod beszélni a csoport tagjaival! Nem találsz állást? Félsz a váltástól? Rossz tapasztalataid voltak eddig? Gyere, írd le és kérd ki a többiek véleményét! Célom, hogy az álláskeresők és állást kínálók megtalálják a közös hangot! Álláshirdetéseket bátran megoszthatsz a csoportban.

Somlyai-Sipos Szilvia

dolgozz_magadon_logo_1.jpg