A munka-magánélet egyensúlya

Az, hogy hogyan érzed magad a munkahelyen nagyban függ attól is, hogy milyen a munkaadó hozzáállása az alkalmazottakhoz. Lebetegedett a gyerek és otthon kell vele maradnod? El kell intézned valami fontos dolgot munkaidőben? Fél órával később érsz csak be? Van, ahol ez nem jelent problémát. Petricsek Ildikóval (Swicon – Chief Financial Officer) beszélgettem, aki rendkívül fontosnak tartja a munka-magánélet egyensúlyát, így el is mondja nekünk, hogy a cégüknél ezt hogyan tudják megvalósítani.

dsc_0045_2.jpg

 

  1. Kinek a feladata lenne megoldani azt, hogy a work-life balance valóban működjön?

Úgy vélem, ez közös érdeke mind az alkalmazottnak, mind a munkáltatónak. Számunkra fontos, hogy kollégáink kiegyensúlyozottak legyenek és ne azt érezzék, hogy a székükhöz vannak kötözve. Ehhez persze elengedhetetlen a két fél közötti bizalom.

  1. Ez hogyan valósul meg a vállalaton belül?

Több fronton is képviseljük ezt az értékrendet. A munkahelyre úgy tekintünk, ahol a ledolgozott órák nem pusztán a kötelezettségek elvégzését jelentik, hanem ahol jó lenni, ahol értékteremtő közösség részévé lehet válni, ahol a felmerült élethelyzeteket a vezetők kezelni tudják és érdemben megoldani. A rugalmas munkaidő és hely, a mobil munkaeszközök, a szervezett programok, az irodában elérhető activity lehetőségek mind ezt a célt szolgálják.

  1. Milyen hatással van a munkavállalók teljesítményére? Kimutatható-e a teljesítményjavulás a vállalaton belül?

Kollégáinktól azt várjuk, hogy a feladataikat időben, de ami még fontosabb, eredményesen elvégezzék. Az, hogy ők otthonról, az irodából, laptopról vagy PC-ről, reggel vagy este szeretnének dolgozni, az a mi szempontunkból elhanyagolható. Nyilván kellenek a keretek, de fontosnak tartjuk, hogy a rugalmasságot is biztosítsuk részükre, hogy élvezzék a munkájukat, hogy ehhez megfelelő munkakörülményeket és lehetőségeket biztosítsunk, mert attól lesznek igazán hatékonyak.

  1. Milyen típusú rendezvények adottak a dolgozók számára, melyek összekovácsolják a munkatársakat (miközben a család sem marad ki)?

Több típusú rendezvényünk is van. Fontos, hogy a szabadidőre szervezett programjaink az egész családnak kínáljanak élményeket. Ilyen rendezvényünk a májusi Gyereknap és az őszi Családi Nap, valamint a Mikulás buli (a legkisebbek kedvére). Emellett külön a dolgozóknak szervezünk Karácsonyi Party-t minden évben, vagy ilyen például a Challenge Month záróeseménye és a havonta megrendezésre kerülő Snackchat. Emellett az egyes részlegeknek lehetőségük van külön csapatépítő rendezvényen is részt venni. 

  1. Milyen egyéb programlehetőségek/eszközök vannak a cégen belül, melyek kellemesebbé teszik a munkában vagy a munkaidőn kívül eltöltött időt?

Van pár eszköz, ami segíti a munkaidőn kívüli kikapcsolódást cégünkben. Többek között Xbox, darts, focilabda, tollas szett vagy akár petanque található meg a gyűjteményben. Kollégáink kedvence a nagy tárgyalónkban való közös filmnézés vagy a Guitar hero készletünkkel vívott zenei párbajok. Emellett nagyon jó csapattal dolgozunk együtt, többször is önszerveződően mozdulnak ki a kollégák, legyen szó közös mozizásról, gokartozásról, lasertagezésről vagy csak beszélgetős estéről a Duna-parton.

  1. A különböző generációk között mutat-e eltérést a work-life balance értelmezése?

Természetesen. Az idősebb kollégáinknak fontosabb, hogy minél több időt tölthessenek a családjukkal, hogy kiszámítható/tervezhető legyen a munkaidejük, valamint tudjuk kezelni a váratlan helyzeteket. Ezzel szemben fiatal munkatársainkat inkább a játékok és a közös programok kötik le, ehhez keresnek/találnak cégen belül partnereket.

  1. Mit jelent a vállalatnál a rugalmas munkavégzés?

A vállalatnál elfogadott munkaidőt a napközbeni törzsidőt figyelembe véve lehetőség van akár eltolni, korábban vagy később kezdeni/befejezni, de akár reallokálni is a héten a szükséges munkaórákat. Támogatjuk ezzel például a családokon belüli munkamegosztást. 

  1. Van-e lehetőség távmunkára?

A legtöbb kollégánkat a feladatok nem kötik az irodához. Ez esetekben természetesen támogatni tudjuk az otthoni vagy távoli munkavégzést.

  1. Támogatják-e a részmunkaidőt?

Amennyiben a munkakör megkívánja és/vagy elvégezhető részmunkaidőben, semmi akadálya, hogy kollégánk részidőben dolgozzon. Elsősorban családanyák élnek ezzel a lehetőséggel, de mindenkinek adódhat az életében olyan időszak, amikor a magánéleti feladatai miatt csökkenteni szeretné a munkaidejét. Nálunk ezzel a kéréssel bátran kopogtathat.

  1. Jótékony célokra is rendszeresen gyűjtenek. Mennyire motiváltak a gyűjtésben a munkatársak és mi a jelenlegi „projekt”, kinek segítenek?

A charity projektjeinknél igyekszünk olyan célrendszert kialakítani, ami egyénileg is motiválja a kollégákat. Idén SwiconMove néven sporthónapot tartottunk, ahol a kollégák minél több kilométer gyűjtésével növelhették az adományozás összegét. Az első 6 egyéni helyezett döntheti el az adomány helyét és az első helyezett csapat díjat kap. Így csapat és egyéni szinten is érdekeltek voltak a kollégák, hogy sportoljanak. Ez évben kollégáink 5, hátrányos helyzetűeket/gyerekeket segítő alapítvány közül választhatják ki, hogy kit támogassunk. Az év második felében pedig meglátogatunk még egy nyugdíjasotthont felújítási célból és év végén ismét gyűjtést szervezünk gyerekek számára.

Ha még több érdekel:

 A linkre kattintva tájékozódhatsz a Swicon által meghirdetett IT-s nyitott pozíciókról.

Amennyiben IT Recruitmenttel foglalkozol és bővebben is érdekel, hogyan működik a Swicon, akkor kattints ide.

A Social Media térhódításáról itt olvashatsz. 

Arról pedig, hogyan érdemes építeni a munkaadói márkát, itt tudhatsz meg többet.

Amennyiben pedig segítségre lenne szükséged, keress engem bizalommal, kattints ide!

+ Frissen létrehozott Facebook csoportomba itt tudsz belépni – Karrierépítés sikeresen

De miről is szól a csoport? Itt minden elhelyezkedéssel, karrierépítéssel kapcsolatos problémádat meg tudod beszélni a csoport tagjaival! Nem találsz állást? Félsz a váltástól? Rossz tapasztalataid voltak eddig? Gyere, írd le és kérd ki a többiek véleményét! Célom, hogy az álláskeresők és állást kínálók megtalálják a közös hangot! Álláshirdetéseket bátran megoszthatsz a csoportban. 

Somlyai-Sipos Szilvia

dolgozz_magadon_logo_1.jpg