Erre a 3 dologra figyelj oda a nyáron!

Az augusztus igazi uborkaszezon, azonban az ördög, vagyis pontosabban a főnököd sosem alszik. Még akkor sem, ha épp a szabadságát tölti valahol külföldön, te pedig egész nyáron benn vagy a munkahelyeden. Mert ilyenkor is odafigyelsz arra, hogy hogyan dolgozol, ugye? Előfordulhat, hogy nincs elég félretett pénzed arra, hogy te is elmenj valahová pihenni, a többiek pedig már elkapkodták a szabadnapokat, így neked kell vinni a feladatokat. Ami tényleg elég bosszantó tud lenni, de félre kell tenned a frusztráltságot, ha az őszt nem akarod munkanélküliként kezdeni!

cross-bland-woman-at-work.jpg

  1. Ne lazsálj, a munkát valakinek el kell végeznie az idő alatt is, amíg a munkatársaid szabadságon vannak! Ha pont te vagy az egyik „szerencsés”, akinek tartania kell a frontot, akkor ezt el kell fogadnod. A karácsonyi időszakban lehet, hogy te kapod majd meg az elsőbbséget a szabadságaid tetszőleges kivételére.
  2. Tényleg figyelj oda a teljesítményedre! Ha eddig mindig hoztad a számokat és viszonylag jó munkaerőnek számítottál, de a nyári szezonban 2-3 hónap alatt visszaesik a teljesítményed, azt sehol sem nézik jó szemmel. Elképzelhető, hogy kapsz 1-2 figyelmeztetést, jobb helyeken pedig egyébként is rendszeresen leültök beszélni a teljesítményedről. Ilyenkor szerencséd van, mert fény derül arra, hogy miért nem tudsz úgy dolgozni, ahogy eddig. Tehát megkapod a vezetődtől a segítséget és tudsz változtatni, fejlődni.
  3. Jó alaposan gondold át, hogyan viselkedsz a főnököd távollétében! Sokan ilyenkor próbálják kitúrni saját pozíciójából a munkatársukat vagy a főnöküket.

 dolgozz_magadon_logo_1.jpg

Címkék: mono, munkahely