3 tulajdonság, melyet a jó csapatjátékosok birtokolnak

Szinte minden álláshirdetés tartalmazza a következő elvárást: a pályázó legyen jó csapatjátékos. Miért ennyire idegesítő és mit is jelent valójában ez az elcsépelt szó, hogy csapatjátékos?

 teamp.jpg

Mivel egy olyan munkahelyre jársz be dolgozni, amely valószínűleg nem a sivatag közepén helyezkedik el, ahol magadra vagy hagyva, ezért munkád során rendkívül fontos az, hogyan viszonyulsz a társaidhoz és hogyan kommunikálsz velük. Ez alapjaiban határozza meg a saját és csapatod sikerességét, munkád értelmét és az évvégi bónuszod nagyságát. Hiába tünteted fel a jelentkezésed során ezt meglévő tulajdonságként, nem mindegy, hogy a gyakorlatban mennyire vagy együttműködő a munkatársaiddal!

Lássuk, hogy igazából min múlik, hogy valaki jó csapatjátékos-e vagy sem!

motiváció

  • Motiváció: Szereted-e azt, amit csinálsz, találsz-e elég kihívást a munkakörödben, hozzásegít-e további céljaid eléréséhez? Ha magaddal és a végzett munkáddal elégedett vagy, akkor kontinuitás jellemzi a munkavégzésedet, tehát nem kell fél óránként meglökni, hogy csinálj is valamit a munkahelyeden, ne pedig az órádat lesd már délután kettőkor.

nyitottság

  • Nyitottság a kollégák iránt: Türelmes és empatikus vagy a kollégáiddal szemben? Mindenkinek lehet rossz napja vagy rossz életszakasza. Amennyiben odafigyeltek egymásra és megfelelően kommunikáljátok a nyűgjeiteket, kevesebb lesz a konfliktus és egész jó kis csapat alakulhat ki a munkahelyen még akkor is, ha este 6 után már nem együtt mentek tovább sörözni.

áldozat

  • A közös sikerért áldozatot hozol: Döntéseid során a csapat érdekeit tartod szem előtt, azonban nem vagy sem meghunyászkodó sem pedig agresszív.

d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg