A te időd nőként nem ér annyit a munkaerőpiacon, mint egy férfié?

Elle #nőiújév kampány

Meglepődtél a bejegyzés címén? Mit is jelent ez valójában? Mire akarják pontosan felhívni a figyelmet?

wm_1.jpg

A magyar nők eddig (2017. február) a 2016-os fizetésükig dolgoztak meg, számukra csak ezután kezdődik az év. Mit jelent ez? A nők ugyanazért a fizetésért nem január 1-től december 31-ig dolgoznak meg, mint a férfiak. 55 nappal többet kell teljesíteniük ugyanazért a bérért, tehát február 24-ig kell dolgozniuk ugyanazért a pénzért.

Az oktatásban és az egészségügyben a nemek arányát tekintve a női munkavállalók többségben vannak ugyan (bizonyos szintű pozíciókig bezárólag). Azonban mi a helyzet a többi szakmával és ezen belül a pozíciók leosztásával? A nők és a férfiak egyenlősége megvalósulhat valaha?

A bérszakadékon kívül a legnagyobb diszkrimináció a nőket az életkoruk és a gyermekvállalás miatt érinti. Egy fiatal lány azért rizikós a munkaadók számára, mert bármikor teherbe eshet, egy édesanya azért, mert a gyermeke folyamatosan beteg, egy idősebb hölgyet pedig azért nem alkalmaznak, mert a fiatalabbakat könnyebben be lehet integrálni egy vállalathoz és jobban bírják a tempót. A nők a munka mellett viszik a háztartás és a család életét is. Hogyan tudnak így karriert építeni, ha ennyi diszkrimináció érinti őket és a ranglétrán felfelé haladva a vezetői pozíciókban több a férfi, mint a nő? A nők ideje és munkája kevesebbet ér, mint a férfiaké?

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet.

dolgozz_magadon_logo.jpg