Nem lehetek beteg a munkahelyemen?!

Szerintem nincs olyan ember, aki az elmúlt 3-4 hétben ne szedett volna össze valami olyan vírust, mely napokig tartó magas lázzal jár. Ledönt a lábadról a betegség és hiába kellene munkába indulnod, egyszerűen nem tudsz.

s.jpg

Gyógyszerrel 7 napig, gyógyszer nélkül egy hétig tart, mire rendbe jössz. Ebben az esetben még csak nem is arról van szó, hogy valami súlyosabb indokkal mondjuk kórházba kerülsz, de így is szenvedsz, mint a kutya. Szólsz a vezetődnek, aki nyilvánvalóan nem örül a dolognak, de az otthon maradásoddal legalább a kollégáidat nem fertőzöd meg. Amíg otthon vagy, azokra a napokra sajnos a fizetésed is jóval kevesebb, a kollégáidra hárulnak a te feladataid is. Amennyiben nagy a fluktuáció vagy alapvetően kevés a munkaerő, az is előfordulhat, hogy lelassul vagy megáll az élet a munkakörödben. Ha visszatérsz a betegállományból, akkor el kell viselned a munkatársaid rosszalló nézését, nyakadba szakadnak a feladatok, legrosszabb esetben pedig a főnököd fenyegetésén kell valahogy túllépned (szökőévente egyszer vagy beteg, de megkapod azt, ha még egyszer előfordul, akkor ki fognak rúgni). Akármennyire is ilyen rossz a helyzet, nem tudsz mit tenni, ezen túl kell lépned és koncentrálj arra, hogy minél hamarabb meggyógyulj! Azonban törekedj arra a későbbiekben, hogy a napi feladataid legyenek összeírva! Így, ha valakinek mégis ideiglenesen át kell vennie a stafétát, nem indul hátrányból és talán a vezetőd sem lesz goromba nagy kétségbeesésében. Egyébként ilyen esetekben sem hátrány, ha a vezetőség és a HR jobban átgondolná az emberi erőforrás stratégiát, mielőtt a munkavállalót kezdenék el szekálni!

A te munkahelyeden hogyan viszonyulnak hozzád, ha lebetegszel? Írd le a saját történetedet!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

1 éves lett a weboldalam! Gyere, szavazz!

img_0591.jpg

dolgozz_magadon_logo.jpg