Felmondanál? – Még ne tedd!

Sokszor érezzük azt, hogy tele a hócipőnk, ez volt az utolsó húzása a kollégánknak / főnökünknek és fel akarunk mondani! Esetleg kevés a fizetés, sok a túlóra, rosszak a munkakörülmények és ezek évek óta semmit sem változnak. Aztán rádöbbenünk, hogy van kb. 5 percünk arra, hogy a mérgünket levezessük, ugyanis a munkának haladnia kell tovább. Biztosan nem egyszer fordult elő ez veled, de mivel hirtelen nincs alternatívád arra az esetre, hogy máshol dolgozz, ezért nem marad más megoldás, minthogy előkapd a hidegvéredet. Mellé pedig olvasd el a következő tippeket, melyek megléte rendkívül fontosak ahhoz, hogy magabiztos dobbanthass a jelenlegi helyedről!

istock_000027428345_medium-1200x808.jpg

  1. Gondold át jelenlegi helyzetedet és a valós lehetőségeidet! Mennyire vannak szinkronban a vágyaiddal és eddig mit tettél meg az elérésük érdekében?

  2. Rendezd a konfliktusaidat a munkahelyeden! Előfordulhat, hogy jobban érzed magad és még sem szeretnél onnan eljönni. Másrészt, ha egy HR-es referenciát kér rólad, a negatív dolgokra ugyanúgy fény derülhet, mint az elért sikereidre.

  3. Állj több lábon, tanulj valamit, vállalj más területen is munkát a jelenlegi mellett, legyen plusz jövedelmed a jelenlegi állásod mellett is!

  4. Keress aktívan munkát, de az a legjobb, ha már egy konkrét ajánlat lapul a zsebedben!

  5. Legyen félretéve spórolt pénzed! – Sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged és az új munkahely első 3 hónapja sem szent ígéret, így az a biztos, ha van 3-6 hónapra elegendő pénzed, melyből végszükség esetén ki tudod húzni!

  6. Az állásinterjún mindig minden esetben valós, hihető indokkal állj elő a váltás okáról.

  7. Ne égess fel magad mögött mindent csak azért, mert haragszol! Úgy gyere el a jelenlegi munkahelyedről, hogy sosem tudhatod, mikor fogsz újra együtt dolgozni a munkatársaiddal esetleg más leosztásban.

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google