Ne kerülj a negatív gondolataid csapdájába!

Folyamatosan ugyanazokat a köröket futod, leblokkolsz, csak a nehézségeket látod minden feladat mögött/döntés meghozatalánál? Ha változást szeretnél, de a gondolkodásmódodon, viselkedéseden nem változtatsz, akkor a változás sem fog magától megérkezni. Hiszen, ha mindent ugyanúgy csinálsz, akkor mi fog változni?

negative-vs-positive.jpg

 Ezért vagy még mindig rossz helyen - ami miatt nem haladsz egyről a kettőre:

  • Félsz attól, hogy ki mit gondol rólad – Véleménye mindig mindenkinek lesz. Aki segítő szándékkal fordul feléd, az a kritikáját is építő jelleggel tudja majd megfogalmazni. A többiekkel pedig nem biztos, hogy ennyit kellene foglalkoznod.
  • Félsz a kudarctól – A kudarc is egy újabb lehetőség, jószerivel tanulsz is belőle. A kudarcot negatív előjellel azonosítjuk, azonban csak rajtad múlik, hogy mikor fordul át pozitív irányba, amely megnyit egy újabb alkalmat.
  • Ostorozod magad – Előfordult már veled is, hogy egy jó szót nem tudtál magadnak mondani? Miért is van arra szükséged, hogy önmagad lelki világát teljesen leépíted?
  • Kishitű vagy – „Én ezt nem tudom megcsinálni, nem vagyok rá képes!” Honnan tudod, próbáltad már? Nem? Na látod! Akkor meg kellene próbálni, nem?
  • Folyamatosan másoktól várod a megerősítést – A másokra való utaltság a legrosszabb. Miért vagy ennyire ráutalva a külső megerősítésekre?

Ezek mind a téves önismeretből és az önbizalom hiányából fakadnak.

Mit tegyél?

Egy feladat/ döntés előtt alaposan és reálisan járd körbe az összes kimeneteli lehetőséget! Legyél annyira rugalmas, ha változnak a körülmények, akkor ahhoz mérten te is meg mersz hozni egy olyan döntést, amely előnyös számodra.

Nem mindig probléma a félelem megléte, mert felhívja a figyelmet az esetleges veszélyekre. Azonban miután átgondoltad a rizikót is, engedd el a félelmet. Abba forgasd bele az energiádat, hogy minél jobban meg tudd oldani az előtted álló feladatot, ne merülj ki pont akkora, amikor teljesítened kellene.

Ha egyedül nem tudsz megbirkózni a problémáddal, akkor gyere el konzultációra és feloldjuk a blokkokat. Bővebb információ: Coaching GY.I.K. menüpont alatt. 

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg