Ne készülj ki a karácsonyi hajtásban!

Összefolynak a napok, hetek? Azt sem tudod, hogy hol áll a fejed? A héten még javában dolgozol, de gondolatban már a karácsonyi előkészületeken jár az eszed? Teremtsünk rendet a káoszban!

104367179.jpg

Ne idegeskedj, mire a karácsony esti vacsorára megérkeznek a vendégek, addigra minden össze fog állni úgy, hogy te sem leszel hulla fáradt.  Tartsd be a következő tippeket, melyek egyaránt vonatkoznak a munkahelyedre és a magánéletedre is!

  1. Fogadd el a helyzetet! - A munkahelyen sok dolgod akad, főleg így évvégén. Nem érdemes ezen különösen bosszankodnod, mindenki ebben a cipőben jár, ez elől nem tudsz elbújni. Fogadd el a helyzetet és próbálj meg minél jobban teljesíteni, a feladataidra koncentrálni!
  1. Készülj egy kis meglepetéssel! - Csempéssz egy kis karácsonyi hangulatot az irodádba, lepjétek meg egymást a kollégákkal, nagyszerűen össze tudja kovácsolni a csapatot és enyhíti a napközbeni stresszt. Ha megteheted, akkor jótékonykodj is, így megtapasztalhatod, hogy mit is jelent igazán önzetlenül adni és segíteni. Ez a lelki táplálék sokáig meg tudja adni a drive- ot az életedben.
  1. Ne kapkodj! – Otthoni feladataidat tekintve ne kényszeríts magadra olyan tempót, melyet már nem biztos, hogy elbírsz így évvégén! Kapkodásnak csak káosz és idegeskedés a vége.
  1. Adj lentebb a magad felé támasztott elvárásaidból! - A 66 fajta süteményre biztosan nincs szüksége a családnak!
  1. Írj feladatlistát az otthoni teendőidről! - De stop! Tényleg azokat a feladatokat írd össze, amelyek elvégzése valóban fontosak!
  1. Szólj, ha segítségre van szükséged! - Oszd le a feladatokat a családodban. Szinte életkortól és nemtől függetlenül vannak olyan feladatok, amiket bátran rábízhatsz a családtagjaidra. Biztosan ők is szívesen segítenek, csak kommunikáld ezt feléjük!
  1. Fordíts időt magadra! – A családodnak meg kell értenie, hogy csak úgy tudsz teljes értékben részt venni a programokon, ha előtte egy kicsit te is töltekeztél és nem csak állandóan robotolsz. Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod!
  1. Éld meg a karácsonyt, lassíts le egy kicsit! – Tölts minél több időt a szeretteiddel úgy, hogy végre a családodra és saját magadra is figyelsz. Beszéljétek át, hogy kivel mit történt az évben, ki hogyan érzi magát és milyen új célokat tűztök ki a 2017-es évre!

Ez volt a 2016-os év utolsó bejegyzése tőlem. Legközelebb már csak 2017-ben találkozunk. Gondoljatok rám az év elején, ugyanis akkor teszem le a Coach záróvizsgát!

Áldott, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak!

 

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

 d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg