A Te motivációd miből fakad?

Biztosan ismerős számodra az egyszer fenn, máskor lenn szituáció. Ha az utóbbit tekintjük, akkor nálad mi lehet az a drive, a hajtóerő, amely segít kimozdulni az adott helyzetből, vagy akár túllendülni a mindennapok mókuskerekén?

motivated-at-work.jpg

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket és válaszold is meg! Miből ered a motivációd? A teljesítményedet akarod felmérni, vágysz a sikerre vagy félsz a kudarctól? Saját magadban leled meg vagy másokban is keresed? Példaképeid vannak és ennek hatására tűzöl ki magad elé célokat? Egyáltalán vannak céljaid? Egy számodra nehéz helyzetben mi az a pont, amikor azt mondod, hogy elég volt, most változtatsz és jó irányba tereled a dolgokat? Esetleg el sem jutsz idáig, hiszen mindig figyelsz arra, hogy ilyen helyzeteknek még csak a közelébe se kerülj?

Számos olyan ember van, aki elégedetlen a munkájával, nem motivált, kiégett, nem szereti azt, amivel foglalkozik, valahol feladta az a lehetőséget, hogy valami olyannal és olyan keretek között foglalkozzon, ami egy kicsit is érdekelné. Itt begyűrűznek a magánéleti problémák, esetleg ezen a területen is elvesztette az irányítást, nem tett eleget a párkapcsolatáért, hagyta ellaposodni és nem érezte a kapcsolatot elég fontosnak arra, hogy minőségileg is foglalkozzon vele. Akár a baráti kapcsolatok ellaposodását is meg lehet említeni. Valaki már annyiból feltöltődik, hogy a barátaival találkozik és beszélgetnek egy jót, még külön program sem kell hozzá. Ezt a feltöltődést átviheti az élete más területére, energiát, motivációt, ötleteket nyerhet  belőle. Egészen apró dolgok is elegendőek ahhoz, hogy újra magunkra, a motivációnkra és a céljaink elérésére fókuszáljunk! Te mire vársz?

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg