Egy munkanap a Kaptárban – A flow-élmény garantált!

Budapest legmenőbb közösségi irodájáról, a KAPTÁRRÓL már számos cikk látott napvilágot hazai és nemzetközi szinten is. Azonban olyan bejegyzéssel még nem találkoztam, mely arról szólt volna, hogy milyen is valójában itt dolgozni. Nekem volt lehetőségem megtapasztalni, képes élménybeszámolómat olvashatjátok. A cikk végén szavazhattok is!7.jpg

Alapvetően nagyon kellemes és nyugodt a hangulat, elmélyülésre is teljesen alkalmas, annak ellenére, hogy sokan dolgoznak itt. Mindenki a maga ura, azt csinál, amit akar és olyan munkatempóban, ahogy neki jól esik. Számos alkalom nyílik arra, hogy beszélgessünk, brainstormingoljunk, építsük a kapcsolatainkat. Igazán jó érzés egy ilyen inspiráló közegben dolgozni! Itt aztán megszállja az embert az ihlet!

A Kaptárt alapvetően két részre oszthatjuk. Az emeleti rész a ’FIXIE’ (tehát az állandó helyek bérlőire utalva). Itt olyan emberek dolgoznak, akiknek napi szinten meg van a saját fix helyük a munkára, be is rendezhetik saját elképzelésük szerint. Ahhoz hasonlít, mintha például valaki egy multihoz menne be minden nap dolgozni, tudni fogja, hogy ki ül mellette. Még akkor is, ha az adott ember éppen teljesen más területen, más startup tagjaként tevékenykedik. Az emeleten található még egy Skype-szoba, egy nagy tárgyaló és egy mini konyha is.

A lenti rész a ’FLEXIE’, itt van egy egészséges fluktuáció, akár naponta is válthatják az emberek egymást, nincsenek fixen bevett helyek. Ha szeretnél, akkor az egyik nap asztalnál, a másik nap pedig a kanapéról dolgozhatsz. Kicsit lazább a hangulat, senki sem szól rád, ha elkezdesz ötletelni, beszélgetni, ismerkedni.

Ha szeretnél még elszeparáltabban dolgozni, telefonálni vagy Skype hívásod van, esetleg tárgyalni akarsz, az sem probléma. A lenti részen 3 kis tárgyalót is találsz, melyet (ha nincs rá előzetes foglalás) igénybe is vehetsz rövidebb időre.

Egyre népszerűbb az is, hogy nagy multi cégek egyes teamjeit helyezik ki ide időlegesen, hogy innen dolgozzanak. Nagyon inspirálóan és kreatívan tud hatni a munkavégzésre! Ha csak egy egyszemélyes vállalkozásod van, az sem probléma, te is ki tudod próbálni, napijegyet is tudsz vásárolni.  Mit veszíthetsz?

Számos közösségépítő programmal is találkozhattok, akár ’munkaidőben’ vagy azon kívül is. Érdemes követni a Facebook oldalukat, rendszeresen megosztják az aktuális eseményeiket. Itt valódi közösség épül! Aki itt jár, az biztosan beleszeret a közeg adta hangulatba. Ezt nem lehet élethűen elég visszaadni, meg kell tapasztalni! Én még biztosan visszatérek.

A Kaptár weboldala, ahol bővebb infókat találsz: kaptarbudapest.hu

Te dolgoztál már közösségi irodában? Milyen élmény volt?

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg