7 tipp, ha nincs lehetőséged személyesen részt venni egy állásbörzén!

Indul az állásbörze szezon! Azonban nem mindenkinek van arra ideje, hogy egy új álláslehetőség reményében részt vegyen egy ilyen rendezvényen! Alapvetően nem csak a pályakezdő állásokkal képviseltetik magukat a kiállítók és nem csak tapasztalatlan HR-esekkel lehet dolgod, ha kilátogatsz egy állásbörzére! Azonban, ha nem tudod megoldani a részvételt, akkor se keseredj el, számos egyéb alternatíva adott!

professional-event-planner-at-work.jpg

  1. Nézd meg az állásbörze weboldalán feltüntetett kiállítók listáját és keresd fel a cégek saját weboldalát!
  2. Amennyiben nincsenek számodra szimpatikus pozíciók meghirdetve, pályázz direktben!
  3. Építsd a kapcsolataidat a LinkedIn-en!
  4. Személyes részvételen kívül vannak online meghirdetett börzék is, érdemes regisztrálnod!
  5. Állást kulcsszavakkal is lehet találni, ha például használod a Google keresőjét!
  6. Csatlakozz különböző fórumokhoz, ahol többet megtudhatsz egyes cégekről és olyan álláslehetőségekről is tudomást szerezhetsz, melyek nincsenek álláskereső portálokon meghirdetve.
  7. Látogass el cégek nyílt napjaira vagy szakmai rendezvényeire!

+ Egy korábbi cikkemben írtam arról, ha van lehetőséged kilátogatni, akkor hogyan és mit tegyél! Itt tudod elolvasni: Kezdődik az állásbörze dömping! – ha élsz vele, a TE lehetőségeid valódi tárháza lehet!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google