Személyiségtesztek – Szükség van rájuk?

Egy pozícióra történő kiválasztási folyamat során a cégek nem csak arról szeretnének meggyőződni, hogy a jelölt szakmailag mennyire kompetens, hanem arról is, hogy ő vajon milyen ember. Ezek alapján dől el végül, hogy ki az az egy fő, akit felvesznek az adott csapatba.

workplace-personality-poll.jpg

Bár szerintem megette a fene, ha egy HR-es (vagy egy vezető) az eddigi tapasztalata alapján (pszichológia, emberismeret stb.) és a jelölttel való többszöri személyes találkozó után nem tudja eldönteni, hogy személyiségben valóban illik-e az adott csapatba a jelölt. Az előzetes viselkedés- és személyiségteszteknél a HR-esek gyakran kifelejtik azt a befolyásoló faktort, hogy a jelölt esetleg nem fordít elég időt a kitöltésre, manipulálja (mert ezt is simán lehet) a tesztet és nem őszinte. 1 db teszt eredménye alapján még senkiről sem lehet egetverő következtetéseket levonni. Főként, hogy egy új csapatba kerülve nem lehet előre tudni, hogy az adott kollégák milyen viselkedést váltanak ki az új munkatársukból. Igen, jól olvastad, egy új kolléga a megérkezésével és viselkedésével gyakran letükrözi az adott csapaton belül lévő értékeket, helyzeteket, felfogást. Tehát hiába akar például beilleszkedni, ha nem is akarják őt befogadni a csapattársai, nem tud önmaga lenni. Így az esetleg addig alapvetően nyugodt munkamorálú ember is válhat ingerültté és hibázhat is sokat a munkája során. Csatolok nektek egy személyiségtesztet, melyre számos ismerősöm rámondja, hogy bizony neki bejött, rá teljesen igaz a végeredményben szereplő összes állítás. Ez ügyben csak annyit tudok nyilatkozni, hogy én személyesen, saját magamra nézve nem találkoztam még olyan általánosan megfogalmazott személyiségteszt végeredménnyel, amelynél valóban felkiáltottam volna:

Na, igen ez én vagyok!

Alapvetően nem vagyok a személyiségtesztek ellen, de ha valakit tényleg komolyan elemezni szeretnénk, ahhoz meg kell ismerni vagy komolyabb eszközökhöz fordulni.

Erre a linkre kattintva tudod megnyitni a tesztet és ingyenesen, regisztráció nélkül kitölteni:

https://www.16personalities.com/hu/ingyenes-szem%C3%A9lyis%C3%A9gteszt

Kíváncsi vagyok, hogy mit tapasztalsz! A teszt eredménye után írd meg nekem, hogy szerinted valóban igazak-e rád az állítások! Milyen hasonló teszteket ismersz még? Szerinted szükség van rájuk?

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg