Ezért hasznos részt venned a cégek által meghirdetett nyílt napokon!

Ma már Magyarországon is számos vállalat tart nyílt napokat (úgymond toborzó napokat). Van olyan cég, mely azért tartja, mert annyira rossz híre van (okkal), hogy már más toborzási módszerhez nem tud folyamodni, hiszen akár évekig nem hozott eredményt például az anonim álláshirdetés. Aztán előfordulnak olyan színvonalas vállalatok is, melyek valóban egy új projekt bevezetése miatt, tehát bővülés céljából ’kényszerülnek’ a tömeges munkaerő felvételre. Nem pedig azért, mert a 30-50% fluktuációs arány miatt lehetetlen működtetni a céget. Ha már választhatsz, akkor keresd az utóbbi lehetőségeket! Nem veszíthetsz semmit, hiszen lehetőséged nyílik arra, hogy betekints a vállalat működésébe úgy, hogy ez számodra különösebb rizikóval nem jár. Létezik olyan rendezvény is, mely elő regisztrációhoz kötött és a részt vevő embereket komolyan szűrik az önéletrajzaik alapján. Így a létszám nem rúg nagyra, de cserébe számos építő jellegű programot kínálnak, például egy alapos bemutatkozási lehetőséggel és akár teljes napi étkezés biztosításával. Valóban kíváncsiak a jelöltre és számukra is egy remek lehetőség, hogy visszajelzést kapjanak arról, hogyan áll most a piac. Azonban olyan toborzó nap is akad, melyre több százával érkeznek az érdeklődők és a tájékoztató valamint a szórólapok szétosztása után egyéb céges vonzó programmal nem kényeztetik az érdeklődőket. Ha egy színvonalas rendezvényen való részvételre kapsz meghívást és még mindig hezitálsz, hogy elmenj-e rá, akkor feltétlen jussanak eszedbe az alábbi pontok, mert hidd el, megéri részt venni! A cikk végén szavazni is tudsz!

business-people-team-work-wallpaper.jpg

Na de lássuk az előnyöket!

 • Olyan nyitott pozíciókról is szerezhetsz tudomást, melyek nem szerepelnek a céges honlapon vagy álláskereső portálokon.
 • Számos érdekes információt megtudhatsz a céggel kapcsolatban, melyek nincsenek fenn a neten.
 • Közvetlen építheted ki a kapcsolatot a HR-essel, a leendő főnököddel vagy az ott dolgozókkal.
 • Egyszerűbben bele tudod magad képzelni az adott munkahelybe és céges értékrendbe.
 • Amennyiben felvesznek, te is könnyebben tudsz adaptálódni a cég életébe.
 • A nyílt nap folyamán interjúkon vehetsz részt, így már nem kell kívülről pályáznod.
 • Amennyiben elég jó vagy, nem csak te ismerheted meg a vállalatot, hanem akár még állást is kínálhatnak.
 • Olyan feladatokat tudsz megoldani csapatban, melyek során a munkához szükséges készségeidet tudod fejleszteni.
 • Körbenézhetsz a cégben, számos információt szerezhetsz arról, hogy milyenek a munkakörülmények, a feltételek és a leendő munkatársak.
 • Fel tudod mérni, hogy valójában hogyan is áll a cég szénája.
 • Egy állásbörzéhez vagy internetes pályázáshoz képest sokkal személyesebb.

Te vettél már részt nyílt napon? Mi volt a tapasztalatod?

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg