5 egyszerű lépés, amit megtehetsz azért, hogy munkát találj

Régóta keresel állást és nem érted, hogy miért nem hívnak be állásinterjúra? Ha behívnak, akkor meg az nem világos számodra, hogy miért nem kerül sor egy következő körös beszélgetésre? Nem is gondolnád, hogy már egészen apró dolgok megváltoztatásán is mennyi múlhat! Nem hiszed? Akkor fogadd meg a következő tanácsokat és meglátod, hogy te is tudsz sikeres lenni!

job-interview-825x510.png

  1. Változtass a hozzáállásodon! - Határozd el magad, legyél kitartó! Ne keseredj el, ha jó ideig nem találsz állást és ne add fel az álláskeresést!

  2. Frissítsd az önéletrajzodat! - Akár 2-3 fajta önéletrajzot is elkészíthetsz, vedd alapul, hogy milyen kompetenciákat várnak el egy álláshirdetésben, és ehhez mérten szerkeszd az önéletrajzodat!

  3. Képezd magad! - Pályázz rendületlenül és amennyiben úgy érzed, hogy valamiben hiányosságod van, akkor fejleszd azt! Az interneten számos nyilvánosan hozzáférhető anyagot találhatsz, mellyel például az angol nyelvtudásodat is karban tudod karban tartani! Ezzel kapcsolatban írtam már korábban egy bejegyzést, melyet itt tudsz megtekinteni: Hogyan rázd gatyába az angol nyelvtudásod?

  4. Építsd a kapcsolataidat! - Bátran fejezd ki ismerőseid felé is, hogy jelenleg állást keresel és érdeklődj, mert lehet, hogy tudnak egy hozzád passzoló nyitott pozícióról! Regisztrálj be LinkedIn-re, valamint a különböző állásportálokra, hogy a fejvadászok könnyebben megtalálhassanak! Vegyél részt állásbörzéken, nyílt napokon, találkozókon! Ezt nálam is megteheted! 2016. augusztus 4-én, csütörtökön tartom az Olvasói találkozómat, melyen ingyenesen tudsz részt venni és a karriereddel kapcsolatos összes kérdésre megkaphatod a választ! Az eseményről itt tudhatsz meg több mindent: Coaching with Coffee – Olvasói találkozó

  5. Készülj fel rendesen az állásinterjúra! – Nézz utána alaposan a cégnek, legyél tisztában a pozíció kiírásával, öltözz fel alkalomhoz illően! Add önmagad és saját magad életútjáról is alaposan készülj fel! Ne lepődj meg, ha 2-3 percen keresztül csak te beszélsz és folyamatosan faggatnak az eddigi pozícióidról!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg