A pályázók személyiségének 9 típusa

Bármilyen találkozóról is legyen szó, az első benyomás általában kitörölhetetlen élményt nyújt. Azonban ehhez képest is lehet pozitívabb vagy negatívabb az összbenyomás a HR-es számára egy állásinterjú végén. Mindez azon múlik, hogy éppen hogyan viselkedett a jelölt! A cikk végén szavazni is tudsz arra a típusra, amelynek a viselkedése a legjobban idegesít!

job-interview-rex.jpg

  1. A félénk és bizonytalan jelölt: Nincs elég magabiztosság benne ahhoz, hogy határozottan elmenjen egy állásinterjúra. Önbizalma alacsony szintű, a találkozóra általában remegő kézzel és elcsukló hanggal érkezik meg, majd végig remegi az egészet.

  2. A manipulatív és taktikus jelölt: Általában a Sales-es pozíciókat megpályázó jelöltekre igaz. Taktikusak is, egy-egy negatív tulajdonságukat hangsúlyozva ütik fel a beszélgetést, hogy aztán a pozitív tulajdonságaikkal/ elért eredményeikkel -2-ről +10-re emeljék saját magukat. A tapasztalatlan HR-est ehhez hasonló módszerekkel simán megvezetik, hiszen ő már úgyis csak a beszélgetés végén szerzett benyomásra fog figyelni.

  3. A beképzelt és arrogáns jelölt: Partnerségi viszony kialakítása helyett folyamatosan le akarja nyomni a vele szemben ülő felet, valamint gesztikulációjából és megnyilvánulásaiból az sugárzik, hogy nála jobb jelöltet a Föld nem hordott a hátán.

  4. A kíváncsi jelölt: Az is érdekli, hogy milyen beszélgetés zajlott a legutóbbi vezetőségi megbeszélésen. Ha a HR-es nincs eléggé felkészülve a pozícióval vagy a céggel kapcsolatban, esetleg megpróbál kitérni a válaszadás elől, az még jobban feltüzeli kíváncsiságát.

  5. Az érdektelen jelölt: Elmegy az interjúra, meghallgatja a lehetőséget, de nem látni a szemében a csillogást. A beszélgetés végén semmilyen kérdése nem akad a vállalat vagy a csapat működése kapcsán. Előfordulhat, hogy folyamatosan keresi a helyét, számos interjún vett részt és már nem ég benne a lelkesedés, mert a reménytelenség érzése kioltotta azt.

  6. A mézes-mázos jelölt: Annyira kedves, udvarias és előzékeny, hogy az hamar kiveri a biztosítékot. Amellett, hogy rém kellemetlen a szituáció, még félreértéseket is tud okozni.

  7. A komolytalan jelölt: Nincs tisztában azzal, hogy mit is szeretne pontosan, de azért az összes létező állásinterjúra elmegy, amire behívják. Általában alacsony színvonalú és oda nem illő viccekkel próbálja oldani a hangulatot.

  8. A szétcsúszott jelölt: Időzavarban szenved, elkésik, fogalma sincs a pozícióról és a cégről. Interjú közben jelzi, hogy 15 perc múlva indulnia kell, mert egy következő állásinterjúra hivatalos.

  9. A korrekt jelölt: Megjelenik rendesen, nem késik, tisztában van a cég tevékenységével, érdekli a pozíció és egyszerűen csak rendes pályázónak megfelelő viselkedést mutat. Csak semmi negatív értelemben való feltűnés!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg