7 tulajdonság, melyet a foci EB sztárjai is képviselnek és neked is a javadra válhat a karrierépítésed során!

Egy munkahelyi környezet vagy szituáció is lehet olyan, mint egy futball mérkőzés vagy egy igazságtalan bírói döntés. Le vannak osztva a szerepek, de ha ügyesen képviseled magad, sokkal többre viheted a karrieredben. Ha jobban megfigyeljük a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot (akár csak a magyar csapatot), számos olyan tulajdonságot el lehet lesni a focistáktól, amit mi a mindennapi életben, az irodában is alkalmazni tudunk és előnyünkre válhat! Kétségeid támadtak? Olvasd el az alábbi írásomat!

foci.jpeg

  1. Kitartás: Ha éppen hullámvölgyben vagy, gondolj arra, hogy miért tartottál ki idáig! Lehet, hogy a mostani állásod nem meríti ki az álom kategóriát. Azonban minden egyes nappal és apró lépéssel közelebb kerülhetsz hozzá, hiszen tapasztalsz. Így építed saját magad és a karriered is. Elképzelhető, hogy a mostani pozíciód betöltése jelenti majd a belépőt az áhított munka irányába. Lehet, hogy egy csapat elveszít egy meccset vagy egy játékos a másodosztályból nem tud egykönnyen előre törni. Azonban még több munkával, kitartással és akaraterővel az ember eléri a célját. Csak elég elszántnak kell lennie.

  2. Alázatosság: Ha nem vagy kellően alázatos, akkor az előbb-utóbb visszaüt. Ha egy focista elbízza magát és sokat képzel be magáról, az rendkívül ellenszenves tud lenni a szurkolók szemében. Lásd Cristiano Ronaldo esetét, a fél világ szereti a játéka miatt, a fél világnak viszont a pályán nyújtott viselkedése nem szimpatikus.

  3. Türelem: Lehet, hogy azt érzed, hogy nem olyan tempóban haladsz az életedben, ahogyan szeretnéd, de idővel minden befektetett energia megtérül majd. Ha utólag visszatekintesz, általában minden képkocka helyreáll. Miért vettek fel egy állásba, miért nem kaptál meg egy projektet, miért helyeztek át egy kollégát mellőled. A munkahelyi erőviszonyok is elég hektikusak tudnak lenni, az a legbiztosabb, ha a döntéseidet kellőképpen megfontolod és kivársz. Király Gábor is az idei EB-t érzi pályafutása csúcsának, pedig a 40 évével (sok mindent megélt már karrierjében) ő volt a legidősebb játékos a versenyben!

  4. Hála: Ahogyan a focisták is megköszönik a drukkereknek a biztatást, te is köszönd meg azt, ha a kollégáid a segítségedre sietnek!

  5. Öröm: Szánj arra időt, hogy elismerd és beismerd a saját sikereidet is. Ne hagyd, hogy csak a kudarcok hagyjanak benned mély nyomot! Az örömöt is ugyanúgy, hanem jobban meg kell élni! Ez adja a továbbiakban a plusz energiákat, úgy, mint a focistáknak is!

  6. Önfegyelem: Lehet, hogy a vezetődet vagy valamelyik kollégádat melegebb éghajlatra küldenéd. Ilyenkor kelj fel az asztalodtól és sétálj egy nagyot. Ha egy focista elkezd kekeckedni a bíróval, a végén ő jár rosszabbul. Nem ér annyit egy hirtelen felindulásból elkövetett beszólás. Ugyanis a vezetőd az évértékelődnél ezt biztosan figyelembe fogja venni. Lehet, és kell is véleményt nyilvánítani, csak a módja nem mindegy.

  7. Fair-play: Rengeteg jó pontot tudsz azzal szerezni, ha elismered a másik tudását. Mérkőzések végén gyakori a pacsizás és a mezcsere is. Attól, hogy te jelenleg nem vagy annyira jó egy szakterületen, mint a kollégád, még nem kell lenyomnod őt. Más területen te vagy a tapasztaltabb, így pont jó, hogy kiegészítitek egymást, így kell jól csapatban dolgozni!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu  címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg