Így jelenj meg állásinterjún és ezt viseld az irodában!

Öltözködési tippek nőknek és férfiaknak, munkakörök szerint

A mostani posztomat az utóbbi napok időjárása ihlette. 40 fokos hőséget egy hidegfront követett viharokkal és esőzéssel, a hőmérséklet is visszaesett. Az ember azt sem tudja, hogy reggel miben induljon munkába vagy mit viseljen egy állásinterjún. Egyébként is macera minden napra valamilyen csinos viseletet kitalálni és hordani. Sokan ugyanis feszengnek a ruháikban vagy sokallják az árát 1-1 irodai viseletnek. Szörföltem a neten és az általam legjobbnak vélt fotókat gyűjtöttem össze. Tekintsd meg a képes összeállítást, számos praktikus variációt találsz az irodai/interjús viseletre és megtanulhatod, hogyan lehet 18 féle módon nyakkendőt kötni!

perfekter-business-look-passende-frisuren-articleimage-17ebb89c-365132.jpg

Ruhavásárlásnál a következőket tartsd szem előtt: egyéniségedhez passzoló, tiszta, vasalt, kényelmes, könnyen kezelhető, egyszerű, rendezett alapdarabokat válassz! Előfordul, hogy az ember túlöltözi a HR-est vagy a leendő főnökét, de ne aggódj, inkább legyél csinosabb, mint alulöltözött. Számos szín, árnyalat és fazon áll rendelkezésre, de ha bizonytalan vagy, akkor a következő színekkel biztosan nem fogsz mellé: fekete, fehér, barna, sötétkék, szürke. Mindenképpen érdemes odafigyelni a mindennapos öltözködésre. Akár tetszik, akár nem, nagyban befolyásolja egy emberről alkotott véleményünket az, hogyan néz ki, mit visel. Ahhoz, hogy viselni tudjunk egy ruhát, fontos, hogy passzoljon az egyéniségünkhöz. Így tudjuk igazán önmagunkat és a valódi kisugárzásunkat adni. Az, ahogyan képviseled magad, meghatározza azt is, hogy a ranglétrán milyen pozíciót töltesz be.

Nem mindegy, hogy milyen munkakörre jelentkezel. Ha az alább látható képen lévő tanácsokat megfogadod, nem fogsz mellé az öltözködés terén. Akkor lássuk, hogy szektoronként milyen irodai viselet hordása ajánlott! A legszigorúbb öltözködési viseletet a Bank, Pénzügyi és Jogi szektor (megjelenés: formális és divatos) követeli meg. Nőknek nadrágkosztüm viselése ajánlott egyszerű ékszerekkel. A férfiak öltönyt vegyenek fel, lehetőleg semleges színek szerint, azonban egy kis színt a nyakkendővel bele tudnak vinni és érdemes a csíkoknál vagy a pöttyöknél maradni. Adminisztrációs, HR-es vagy titkárnői munkakör (megjelenés: intelligens, de kevésbe formális) esetén az következő viselet ajánlott: Férfiak zakót hordjanak nyakkendővel, nem gond, ha a zakó színe eltér a nadrágétól. A hölgyek kiskosztümöt viseljenek kardigánnal. Media/Marketing/Tanácsadás/PR területen (megjelenés: modern) dolgozók a következőt viseljék: Nőknél tompa színek domináljanak melyet érdemes egy érdekesebb ékszerrel feldobni. Férfiak zakó nélkül is megjelenhetnek. Kreatív munkaköröknél (megjelenés: fejezze ki a személyiséget): Férfiak esetében fekete farmer, póló sportcipő megengedett. Nőknél elfogadott az egyszerűbb, lazább, akár nyári ruha is. Oktatás, IT, állami szektor (megjelenés: business): Nőknél ceruzaszoknya blúzzal, férfiaknál ing nyakkendővel. Sales/Call Center (megjelenés: vállalati): Férfiaknál elegáns, de laza megjelenés ajánlott, nőknél szoknya vagy vállat takaró egész ruha. Kereskedelem/Vevőszolgálat/Vendéglátás (megjelenés: intelligens és márkás): Férfiaknál öltöny nyakkendővel, nőknél ceruzaszoknya, blúz, semleges színek viselése ajánlott. Mérnöki/Építőipari/Gyártás (megjelenés: intelligens): férfiak öltöny nyakkendővel, hölgyek blúzt és kosztümnadrágot hordjanak. Egészségügy/Vendéglátás (megjelenés: praktikus): Férfiaknál fekete vagy sötétkék nadrág viselése legyen, piercinget eltakaró öltözet. Nőknél lapos talpú cipő viselése ajánlott és a piercinget nekik is el kell rejteni.

További hasznos fotókért és inspirációért görgess tovább, kattints és tekintsd meg a többi képet is a képgalériában!

outfits.jpg

Írd meg a véleményed! Te mit viselsz szívesen, neked milyen öltözet tetszik a legjobban?

tie.jpg

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu  címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google, Pinterest

d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg