Állásbörzén való részvétel egy zöldfülű szemszögéből (interjú)

Interjúalanyom friss diplomás pályakezdő, aki életében először vett részt állásbörzén. Most elárulja a tapasztalatait és azt, hogy miben kell még fejlődnie!

palyakezdo.jpg

  1. Milyen végzettséggel rendelkezel?

Az ELTE Társadalmi tanulmányok alapszakján végeztem, majd onnan egyenesen vezetett az út az ELTE Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterszakjára. Mindkettőt nagyon szerettem, tavaly nyáron végeztem.

  1. Milyen munkákat vállaltál eddig?

Tanulmányaim alatt a tipikus diákmunkákat végeztem kérdőívezés, hostesskedés, irodai munka stb. Mester szak elvégzése alatt volt egy három hónapos szakmai gyakorlatom egy tanácsadó cégnél.  Majd dolgoztam fél évig elemzőként egy állami hivatalnál. Két hónapot, pedig az edinburghi karácsonyi vásáron dolgoztam eladóként.

  1. Mikor jártál először állásbörzén?

Ez volt az első börzém most tavasszal, ugyan már az előzőre is bejelentkeztem, de akkor valahogy nem mentem el. Nem olvastam előtte olyan motiváló cikket róla, mint most a blogodban.

  1. Milyen jellegű munkát keresel?

Fogós kérdés, nem tudom még pontosan. Számtalan pozíció van, amiről nem tudom mit is takar. Gazdasági irányban szeretnék elindulni, azon belül is a marketing a legszimpatikusabb, mint számtalan pályakezdő sorstársamnak.

  1. Találtál számodra megfelelő lehetőségeket?

Meglepően sokat, olyan standoknál is, amikre a cég leírása alapján nem is gondoltam volna.  

  1. Milyen benyomást szereztél az állásbörzével kapcsolatban?

Nagyon tetszett. Az elején meg voltam szeppenve, mert egyedül mentem ki, de ahogy belelendültem, már örültem, hogy nincs más ott velem senki. Mivel, úgy voltam vele, hogy nincs mit vesztenem, így végig kérdezősködtem a HR-eseket a pozíció lehetőségekről, cégről és a mindennapokról, meg bármi másról, ami eszembe jutott. Bejött a taktika, sosem lehet tudni, hogy ki mit fog elárulni.

  1. Részt vettél interaktív programokon, előadásokon vagy tanácsadáson?

Csak egy tanácsadásra jutottam egy HR-es tanácsadó tippeket adott az önéletrajzommal kapcsolatban, illetve adott egy újabb irányvonalat, hogy mit lenne érdemes még megpályáznom. Előadások sajnos kimaradtak, érdekeltek volna, de egyszerűen nem jutott rá időm. Majd legközelebb.

  1. Szerinted mi a legnagyobb nehézség az álláskeresés kapcsán?

Időbeosztás és az önreklámozás, főleg az utóbbi. Nagyon idegen tőlem az önfényezés, ezen még dolgoznom kell.

  1. Hogyan folytatod az álláskeresést?

Elmegyek az interjúkra, megpályázok új pozíciókat és a fejlesztem a készségeimet, most épp az angol van a terítéken. Aztán repeat!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj a dolgozzmagadon@gmail.com címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg