Dolgozz magadon! blog Karrierépítés sikeresen

Utolsó kommentek:

GTI100 2018.04.15. 08:55:27

A közösségi iroda az mi? És hol van ilyen?

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

Zed is not dead yet 2018.04.14. 21:24:11

Hogy mondjak egy másik megközelítést a témához: ha valaki dolgozni szeretne adott szakmában (mert: pénzért, szakmai tapasztalatért, stb. ... akérmiért), de _nem_távoli_ munkavégzéssel nem tud.

Szóval szerintem ez a munkavégzési mód igazából a korlátozó tényezők legyőzéséről is szól, illetve ilyen esetekben nem alternatíva, hanem az egyetlen lehetőség lehet. Néhány példa:
- kisgyerek melletti munkavégzés (sokszor nem is csak a pénz a lényeg, hanem hogy "ne rozsdásodj be", miközben a gyerekkel való szükséges teendőket is el lehet végezni)
- rokkantság (nem tudsz a munkahelyedre eljutni, pedig nagyon jó vagy a szakmádban)
- közlekedési és egyéb "elérési" gondok (lásd mint a rokkantság)
- pazarlás kiküszöbölése (sok olyan munka van, amihez olyan körülmények kellenek, amit egy-egy munkahelyen kialakítani túl költséges lenne, vagy pl. a közlekedési és munkára felkészülési lépések költségvonzatai) - lehet hogy pl. egy programozó otthon tud a legjobban elmélyülni a munkájában, vagy pl. pazarlás bejárni minden nap dolgozni, amikor aztán rögtön ügyfélhez kell menni, vagy személyesen, vagy virtuálisan

Nyilvánvaló, hogy egyrészt ilyenkor is meg kell oldani munkaszervezéssel, technikai eszközökkel, hogy a szükséges mértékű munkahelyi kapcsolattartás meglegyen (heti meeting, videokonferencia).

Másrészt fontos megmaradni a realitásnál. Szóval pl. egy könyvelő kézi bizonylatbevitelt egy nagyforgalmi cégnél papírokról gyerek mellett otthonról ne akarjon csinálni, mert annak vagy a papírok, vagy a gyerek látja kárát (nem beszélve a papírok mozgatásáról). Ugyanígy folyamatos telefonálás és más hangoskodás se feltétlenül jó mondjuk akkor, ha valaki otthoni betegápolás melletti munkát képzelne el. Szóval a munkával és a "nem munkával" összefüggésben is fel kell mérni azokat a minimum-követelményeket, amelyeket egyszerűen muszáj betartani.

Harmadrészt pedig senki se gondolja azt, hogy ha "távolról dolgozva" a munka mellé mást is be kell tenni az adott időbe (gyerekgondozás, főzés, házi teendők, stb.), akkor adott idő alatt a munkával jobban fog haladni, mint egy munkahelyen munkaidőben. Persze megeshet az ilyen, de akkor az a munkahely (teljesen) alkalmatlan volt a munkára. Ráadásul a távoli (különösen az otthonról történő távoli) munkavégzést is meg kell tanulni, be kell gyakorolni és amíg ez tart, addig megint csak alacsony(abb) munkahatékonyság várható. Vannak itt problémák, pl.

- jajj, mennyit dolgoztam ma (miközben eredmény nuku, de ezt mélyen elrejtem még magam elől is)
- nem merek másba belekezdeni, mert most _nagyon_elhatároztam_ hogy dolgozni fogok (a vége az hogy az ember látszattevékenységekkel pocsékolja az idejét, miközben sem a munkával, sem a munkán kívüli teendőivel nem halad --- munkának itt értsük azt, amiért a munkaadó fizet, mert egyébként persze munka a házimunka is)
- nem haladok semmire (pedig közben nagyon is haladtam, csak nincs munkahelyi környezet, ahol látható lenne, másokhoz képest/elvárásokhoz képest hogyan haladok)
- majd holnap (ez a legnagyobb csapda, amikor ebből rendszer lesz)
- nem is csináltam ezen a héten szinte semmi értelmeset (pedig lehet hogy igen, csak épp a (pl. ügyfélkezelési) feladatokat nem adminisztráltam rendesen)
- stb.

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

munkanélküli informatikus 2018.04.14. 21:21:34

A magyar munkaadók 90 százalékát nem hagyja nyugodni az a gondolat, hogy távmunkában te esetleg napi hat óra alatt elvégzed a munkát, amiért ő nyolc órát fizet. És ha szem előtt lennél, akkor többet tudna dolgoztatni. Ezért szó sem lehet távmunkáról.

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

Alick 2018.04.14. 21:21:22

"Veszélyeztet az elmagányosodás."

Egy antiszoc dolgozónak ez megváltás. :)

Bejegyzés: Neked való-e a távoli munkavégzés?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.05. 10:28:58

Nem azért szoktak kívülről új munkaerőt felvenni magasabb szintű pozíciókba, mert egyszer mindenki eléri határát, hiszen az a másik cégnél dolgozókra is igaz...

Bejegyzés: A következő 8 tipp segítségével biztosan előléptetnek a munkahelyeden

2018.01.26. 14:48:53

13 ne dolgozz, lógd el az időt

Bejegyzés: 12 motivációs tipp, ha otthonról dolgozol

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.07. 17:03:38

Ha nincs diploma, akkor meg kell csinálni, van bőven esti és levelező képzés is. Egyébként sokaknak azért nincs diplomája, mert nyelvismeret hiányában nem kapták meg, így a magas szintű idegennyelv-tudásra építeni nem biztos, hogy annyira kézenfekvő...

Bejegyzés: Ez a 8 dolog áll a sikeres karrierépítésed útjában

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.15. 20:14:05

A listából is látszik, hogy nincs 10 jó egyetem az országban...

Bejegyzés: Ezek a legmenőbb felsőoktatási intézmények 2018-ban

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2017.11.11. 21:19:27

@felső határ nincs: Nincs pénz? Hát, nekem tök elég lenne az a 300-800 nettó, amit a full hozzá nem értő managementünk hazavisz. Csak sajnos a szakmámban szeretek dolgozni, nem pedig aktát tologatni :)

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.10. 18:09:03

@felső határ nincs: hát fene tudja. Én nem vagyok annyira antiszociális, hogy magamban legyek a hát 5 napján 16 órában. Bent van ingyen kávé/tea, kaja, meleg, társaság. Van lehetőség kérdezni, ha akarok valamit, van segítség, van társaság, ha beszélgetni támad kedvem vagy ebédelni. Utazás közben vagyok egy kicsit a levegőn, útközben bevásárlok, stb.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.10. 17:26:13

@Opi87: ez nem ilyen egyszeru. A legtobb alkalmazott nem erdekelt a cege sikereben, tehat ok baromira luyerek ha meg dolgoznak is.

a vallalkozo az mindig erdekelt a sikereben, az alkalmazott, abbn erdekelt h minimal erobedobassal ne basszak ki a nyugdijig, az h a cegevel, irodajavqal, hivatalaval mi lesz az qrvara nem erdekli, nem azert fizetik

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

felső határ nincs 2017.11.10. 17:18:40

@Opi87: a luyersegnek is vannak fokozatai

irodai munkasbol az a legluzerabb akinek be kell menni az irodaba ugye

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Opi87 2017.11.10. 17:14:22

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Mindenki aki nem magának dolgozik az lúzer, mert másnak keresed a pénzt.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.10. 17:07:56

@A nép fia: Nem mindenki a T-Systems, vagy az IBM toronyházában van. :)

persze h nem, ott a luzerek vannak, a tobbi home ofiszban nyomja

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

A nép fia 2017.11.10. 16:40:02

Ahogy látom, a poszt írója a multis munkát csak légkondis belvárosi irodaházakban tudja elképzelni.

A teszkós árufeltöltő ugyan úgy multis dolgozó, mint a Shell kútkezelő vagy a Samsung-gyári tv-összeszerelő.

Sőt, ismerek olyan multi gyárat, ahol az irodán kb. 5-en dolgoznak, azon felül kb. egy tucat folyamatmérnök, az összes többi betanított- vagy szakmunka: targoncás, művezető, fröccsöntő technikus. Multi cég, de ritkán vannak a posztban felsorolt problémáik. Persze, nincs multitasking, ugyan azt a műveletsort végzi napi 8-12 órában, túlóra nincs, céges busz hozza-viszi.

Multinacionális cégnél dolgozni kicsit többrétűbb dolog, mint azt a poszt írója gondolja. Nem mindenki a T-Systems, vagy az IBM toronyházában van. :)

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

midnight coder 2017.11.10. 16:21:18

@fidesz maszop dk egykutya: Akkoriban az UML és a RUP volt a divat.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

midnight coder 2017.11.10. 16:19:24

@Endre Kis: Állami vállalatnál csak a cuculizmusban dolgoztam. Ott az volt a helyi specialitás, hogy a népek megfojtották volna egymást egy kiskanál vízben némi prémiumért cserébe. Azért is hagytam ott.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.10. 16:17:03

ma az ugyfelek 80%at elkuldtem masik departmenthez, 10%ot a halal faszara, 1`%nak segitettem kb. de csak mert syexi noi hangjuk volt

ilzen kemeny voilag van az sscknek, mivel hiany van itt is azt csinalunk amit akarunk ugyse rugnak ki

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

fidesz maszop dk egykutya 2017.11.10. 15:19:21

multis hátrány: bullshit alapú meetingek, kőbe vésett sablonok (mit hogy kell csinálni, mit kell hozzá használni), amely sablonkövek az aktuális divatnak megfelelően cserélődnek. Pl a programozásban a 2000-es évek végén volt valami bullshit fejlesztési módszer aminek már nem emlékszem a nevére, és most van új bullshit módszer a "scrum".
A multi lényege a bullshit, mert ámerikában de jól megy és őket KELL másolni.

De multinál legalább a munkaidő az a hivatalos munkaidő, fizetés jön, bejelentés alap, stb.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni

Endre Kis 2017.11.10. 13:57:56

Ugy beszeltek a multirol mintha az valami egeszen mas bolygo lenne. Amig alkalmazott vagy, a ceg megprobalja a legtobbet kihozni beloled. Dolgoztam allami vallalatnal es multinal is, 2 nagy kulonbseg van, a fizetes es a nemzetkozi kornyezet. Magyar cegnel az emberek csak dadogjak az angolt (max), egy multinal muszaj megtanulni. A multitol nekem egyenes ut vitt kulfoldre, ahol azert nem artott a nyelvtudas. A magyar cegtol ezt nem tudtam volna meglepni.

Bejegyzés: Ilyen egy multinál dolgozni