Dolgozz magadon! blog Karrierépítés sikeresen

2018.máj.02.
Írta: Dolgozz magadon! Szólj hozzá!

14 hasznos tanács lámpaláz ellen

Te melyik típusba tartozol? Azok közé, akik szeretnek emberek előtt beszélni és előadást tartani, vagy akik már a gondolattól is kiszaladnak a világból? Ha nincs gyakorlatod, akkor a szorongás és a megfeleléstől való félelem teljesen normális jelenségek, azonban ha megnézzük, hogy mi miatt érzed magad rosszul, akkor már sokat tehetsz azért, hogy a szorongásod mérséklődjön. Nem ismerlek, így látatlanban 14 gyors tippel segítek neked, hogy ezt valóban el is tudd érni!

prezenta_cio.jpg

Tovább

A legcikibb álláshirdetések

Aki aktívan állást keres, az biztosan naponta százával belefut olyan hirdetésekbe, ahol a leírásban idejétmúlt, agyonrágott vagy éppen diszkriminatív elvárások vannak felsorolva. Ezeket olvasván biztosan van véleményed az adott cégről, csak még nem merted kimondani. Én viszont megkértem egy álláskeresőt, hogy mondja el, mi ugrik be neki elsőre, amikor a következő elvárásokat olvassa a hirdetésekben. A humorérzékét ebben az esetben mindenki vegye elő. 

fotolia_105494055_s.jpg

Tovább

8 tipp a személyes márka építéséhez

Az online világban a személyes márka építése már most elengedhetetlen és tökéletes platform az üzleti fejlődéshez, kapcsolattartáshoz. Elkötelezettséget és kemény munkát igényel, azonban még manapság is vannak jó páran, akik nem értik, hogy pontosan miért is ennyire előnyös ez.  A magyar felhasználók az utóbbi pár hónapban kezdtek el feléledni a LinkedIn-en. Azóta, mintegy robbanásszerűen beindult a magyar ismerősök posztolási hajlandósága, csak kapkodom a fejem a sok tartalom láttán. Na de hogy mire jó mindez és hogyan érdemes csinálni, azt az alábbi bejegyzésemből megtudhatod.

szemma_rka.jpg

Tovább

Menjek vagy maradjak? – Munkahelyváltás biztos alapokon

A munkahelyváltás sosem könnyű, még akkor sem, ha te magad döntesz a váltás mellett. Ha kirúgnak akkor az egy fokkal még érzékenyebb téma. Az ezzel járó stressz azonban csak átmeneti, viszont még mindig sokkal jobb, mint állandóan panaszkodni és elégedetlennek lenni a jelenlegi helyzettel. Azt gondolod, hogy mégiscsak jobb maradni a megszokott helyen, mert ezt a rosszat már úgyis ismered, tudod mire számíthatsz? Vagy szeretnél váltani, kiegyensúlyozottabb és boldogabb lenni? A következő bejegyzésemmel igyekszem eloszlatni minden kétségedet!  munkava_lta_s.jpg

Tovább

A következő 8 tipp segítségével biztosan előléptetnek a munkahelyeden

Úgy érzed, hogy a mostani pozíciódat már régóta taposod és számtalanszor bizonyítottad már az alkalmasságodat? Így azt a célt tűzted ki, hogy feljebb juss a ranglétrán? Fontos azt átgondolnod, hogy vajon meg tudsz-e felelni az új elvárásoknak és hogyan viselnéd az előléptetést, mennyire éreznéd magad jól az új helyzetben! Ne ess bele a Peter-elv csapdájába, mely elmélet szerint ha egy alkalmazottat egy vállalat belülről léptet elő vezetői pozícióba, akkor már nem az elvárásoknak megfelelően teljesít! Egy vezetői pozíció más képességeket és gondolkodásmódot kíván meg, mint egy szakértői. Én azt vallom, hogy abszolút kinevelheti belülről egy vállalat a saját vezetőit, de nem mindegy, hogy milyen készségekkel rendelkeznek az adott emberek! Az elmélet viszont kimondja, hogy egyszer mindenki meglépi azt a szintet, ahonnan már nem tud új pozícióba lépni és nem tud maximálisan teljesíteni. Ezért szoktak kívülről új munkaerőt felvenni magasabb szintű pozíciókba.

Én a következő tippekkel abban támogatlak - akár a saját munkahelyeden, akár máshol szeretnél magasabb pozícióba kerülni - hogy azt sikeresen véghez tudd vinni!

Tovább

Az automatizált videóinterjút kidobhatjuk a kukába

Ahelyett, hogy egy HR-es első körben telefonon, Skype-on vagy személyesen feltenné a szokásos interjú kérdéseket; egyedül, a számítógép előtt ülve, egy szoftver által feltett kérdésekre kell válaszolnod, amelyet a kamerád fog rögzíteni, így ez bármikor visszanézhetővé válik a vállalat számára. Ez az automatizált videóinterjú, melynek célja ugyanaz, mint egy személyes interjúnak. Ugyanolyan típusú interjú kérdéseket tesz fel a gép, mint egy normál interjún, csak ebben az esetben nulla az interakció. Tegyük fel, hogy van jelenleg állásod, szeretnél váltani és az a típus vagy, aki megfontoltan - reálisan felmérve a saját helyzetét - pályázik. Aztán belefutsz egy ilyen „lehetőségbe”, amely maximum tapasztalatnak lesz jó. Merthogy nagyon idegesíti a jelölteket. És igazuk is van! Lássuk miért! 

bigstock-young-casual-office-worker-wor-116064488.jpg

Tovább

Rossz főnök vs. jó vezető – Melyikben ismersz magadra?

Nem lehet úgy embereket vezetni, koordinálni, hogy a főnök (szándékosan nem írom azt, hogy vezető) elnyomással, erőszakkal, mindenféle empátia nélkül, valamint szemellenzővel akar érvényesülni. Sőt, itt a hiba. Ő akar érvényesülni. Márpedig ez egy jó és összetartó csapat nélkül nem lesz sikeres. Egyszerűen nem állnak mellé az emberek. Aztán meg csodálkoznak azon, hogy miért akkora a fluktuáció, amekkora. Persze, mert hiányzik a csapat lelke. A másik legrosszabb eset, amikor egy echte szakértőt akarnak mindenképpen főnökké avanzsálni. Aztán meg is teszik. Na, itt üt be a krach. Miért számít Magyarországon még manapság is szitokszónak a „people management” kifejezés? Az emberekhez és az emberek nyelvén érteni kell. Ha eddig mellényúltál, akkor olvasd el az alábbi bejegyzést, majd jelentkezz be hozzám konzultációra is!

blended-training-mix-is-the-answer-to-good-boss-vs-bad-boss.jpg

Tovább

A mai világ legnagyobb munkahelyi kihívása: az elköteleződés növelése és a visszajelzés fontossága

A munkavállalók cég iránti gyenge elkötelezettsége nem csak manapság állít minket kihívások elé. A leggyakoribb problémák közé tartozik, hogy a munkavállalók a munkájukat illetően nem kapnak rendszeres és megfelelő visszajelzést valamint hiányolják az átláthatóságot. Pedig az elismerés és a jutalom a két legfontosabb tényező, amely igazán motiválja az alkalmazottakat és jobb munkavégzésre sarkall. A cikkből kiderül, hogyan lehet növelni a munkavállalók elégedettségét! 

competition.jpg

Tovább
Címkék: mono, gamification

Rubint Réka interjú: „Nem tudok pihenni, mert abban a pillanatban, hogy pihenek, lemerülök.”

Rubint Réka munkabírása példaértékű. Folyamatosan járja az országot, tornáztat és motivál embereket, menedzseli a vállalkozását, valamint helytáll édesanyaként és feleségként is. Folyamatosan 110%-on pörög, szervez és azt mondja, hogy a pihenéstől merül le teljesen. Rékával edzés után találkoztam, beszélt a kitartásról, a félelemről, a sikerről és arról is, hogy ki a példaképe. Az alábbi interjúban mindezt ti is elolvashatjátok. bejegyze_sfoto.jpg

Tovább