Tényleg ennyire számít a külső?

Az önképed befolyásolja a munkateljesítményedet. Gondoltad volna? Az már a te döntésed, hogy a megjelenésedbe mennyi időt és energiát fektetsz. Természeten munkakörönként is eltérő az „elvárt” megjelenés. Az egyik szakmai csoportban lehetett arról szavazni, hogy számít-e az üzleti életben a megjelenés. Elsöprő többséggel az igenek nyertek. Na de miért ennyire fontos ez?

prada.JPG

  • Nézz ki jól és érezd jól magad! - Ha jól érzed magad egy ruhában, akkor az önbizalmad helyreáll és jobban fogsz teljesíteni. Fontos, hogy az adott ruhadarab kényelmes is legyen.

  • Ügyelj arra, hogy a helyes üzenetet közvetítsd! - Ha professzionálisan öltözködsz, az emberek komolyabban fognak venni. Az irodai ruhák sokkal többet közvetítenek, mint gondolnád. Soha sem tudhatod, hogy kivel találkozol aznap. Azonban ha megfelelően öltözködsz, akkor garantáltan nem ér meglepetés. Gondolkodj el azon, hogy a munkatársaid, a főnökeid és az ügyfeleid hogyan öltözködnek! Hasonló hasonlót vonz.

  • Győződj meg arról, hogy alkalomhoz méltóan öltöztél fel! - A megjelenésed már akkor szerepet játszik egy munkahelyen, amikor még nem is gondolsz rá. Ez az első benyomás az állásinterjún vagy az első munkanapon. Egy jelöltről egyből meg lehet mondani, hogy komolyan veszi-e a pályázatát. Ha szépen felöltözik, azzal nem csak magát, hanem a leendő kollégáit is megtiszteli. Az első munkanapon látni fogod, hogy a környezetedben éppen csinosabban vagy kicsit hanyagabbul öltöznek a munkatársak. Ennek megfelelően már te is be tudod lőni a saját helyedet a cégben. Ne öltözz túl, de alul se.

  • Figyelj oda a higiéniádra is! - Biztosan meglepődtél ezen a ponton. Nem csak a ruházkodásra kell odafigyelned. Hidd el, elég kellemetlen helyzeteket tud okozni, ha nem figyelsz oda a hajadra vagy a körmeidre. Az különösebben senkinek sem tűnik fel, ha valaki ápolt. Azonban azt észreveszik, ha nem vagy az.

  • Gondolj az aznapi tevékenységeidre! – Miközben a megjelenésedet tervezed, gondold át, hogy mi az adott napod célja! Amennyiben a személyiségedtől nagyban eltérő megjelenést választasz, nem fogod tudni önmagadat adni és kellemetlenül érzed magad egész nap. Így rossz üzenetet közvetítesz.

A bejegyzésem a külső megjelenés fontosságát taglalja mindezt azon értékrend szerint, hogy természetesen a szakmai felkészültség és a hitelesség is ugyanannyit nyom a latba (ha nem többet), mint a kinézet.

 

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, várlak vissza a jövőben is! 
Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
karrier coach, karrier tanácsadó
dolgozzmagadon.hu 
 dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr4113586089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg