3 dolog, amit nem engedhet meg magának egy HR-es

Sokan panaszkodtok arról, hogyan éreztétek magatokat egy-egy interjúhelyzetben. Teljesen mindegy, hogy egy vállalat saját HR-esét vagy egy tanácsadó cég fejvadászát vesszük figyelembe. Általában az interjúztató személye vagy viselkedése váltja ki belőletek a nemtetszést. Ezért is gondoltam, hogy megírom ezt a mini bejegyzést. Az alábbi három szempontban szerintem egyetérthetünk.

hr-es.jpg

Hogyan NEM viselkedhet egy HR-es?

  • Nem lehet felkészületlen: Ismernie kell a céget, ahol dolgozik; a pozíciót, amire keres; és számon kell tartania azt a jelöltet, aki érkezik hozzá. Sajnos a nagy átlag interjú előtt 2 perccel nyomtat önéletrajzot és nézi meg azt, hogy egyáltalán ki érkezik hozzá, valamint a nyitott pozícióról sem tud sokat mondani. Nem kell mélyrehatóan az összes szakmai ismerettel tisztában lennie, de gyakran előfordul, hogy egyáltalán nincs képben. Érdemben neked sem tud segíteni, így utólag jössz rá, hogy felesleges volt bemenned egy személyes körre, mert nem leszel előrébb. Ezt a típust általában 2 visszakérdezéssel úgy zavarba lehet hozni, hogy rosszabbul érzi magát, mint maga az interjúalany.
  • Nem viselkedhet udvariatlanul és nem személyeskedhet: Ez a típus azt gondolja, hogy minden és mindenki felett áll. A szakmai alázat és a mások iránti tisztelet nem az erőssége. Udvariatlan, elnyomó, harsány és személyeskedő embernek nem is szabadna egy ilyen szakmában elhelyezkednie.
  • Nem teheti meg, hogy nem képzi saját magát: Akár a saját szakmáját vagy iparági tapasztalatát nézzük, elengedhetetlen, hogy képezze magát céges vagy magán keretek között. Folyamatosan fejlődnie kell és tartania a tempót. Ez elősegíti a szakmai hitelességét és további karrierlehetőségét.

Mi maradt ki a felsorolásból? Szerinted mit nem engedhet meg magának egy HR-es?
Szerinted mi a legbosszantóbb dolog, amit egy HR-es elkövethet?

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, várlak vissza a jövőben is! 
Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
karrier coach, karrier tanácsadó
dolgozzmagadon.hu 
dolgozzmagadon.blog.hu 

dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr4113582575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg