Ez a 8 dolog áll a sikeres karrierépítésed útjában

Ha azt érzed, hogy nem tudsz egyről a kettőre lépni a munkahelyeden, akkor érdemes megvizsgálnod, hogyan is viselkedsz. Nem is gondolnád, hogy mikkel ronthatsz a saját helyzeteden!

fatigue-impairing-productivity-810x540.jpg

  • Eltaktikázod magad. – A túlzott helyezkedés egy idő után követhetetlenséget von maga után. Sosem árt arra odafigyelni, hogy kinek a tyúkszemére léphetsz rá. Már, ha tudod követni a dolgokat.
  • Félsz a változástól. – Az előrelépés egyik legnagyobb kényelmetlensége az, hogy kilépsz a komfortzónádból. Ha félsz változtatni, mert azt gondolod, hogy túl kockázatos, azzal csak a saját magad dolgát veted vissza.
  • Nem vagy szorgalmas. – Hiába érsz el egy magasabb pozíciót a munkahelyeden, egy idő után már tényleg bizonyítanod kell, hogy megállod a helyedet. Nem elég a haverság meg a szimpátia.
  • Partnereid a munkahelyedről kerülnek ki. – Különösen kellemetlen, ha váltogatod is az alanyokat és már a munkatársaidnak is feltűnik, hogy minden délben mást fűzöl a konyhában.
  • Azt hiszed, hogy csak kapcsolatok által szerezhetsz meg egy jó állást. – Csak azért, mert nincs valahova közvetlen kontaktod, érdemes nem veszni hagyni a lehetőséget.
  • A főnököd egóját polírozod. – Ez nem egy tiszteletre épülő kapcsolat. Amennyiben a főnök-beosztott kapcsolat nem alapul hitelességen, az nem sokáig fog működni.
  • Nem mersz gyermeket vállalni. – Ma már számos olyan lehetőség adott az anyukák számára, ami által a gyermekvállalás idejére sem esnek ki a munkából. Sőt, olyan kapuk is megnyílhatnak előtted, melyekre egyéb helyzetben nem lenne lehetőséged. Csak észre kell őket venni és kicsit utánajárni.
  • Azt hiszed, hogy diploma nélkül nem tudsz karriert építeni. – Az alkalmasságod nem feltétlen a diploma meglétével kezdődik. Legtöbb esetben amiatt kell, mert a céges policyban előírásként szerepel. Az is tud érvényesülni, aki magas szintű idegennyelv-tudással rendelkezik és a személyiségjegyeivel „kompenzál”.

Te tudnád folytatni a sort?

kupon.jpg

Ajándékozz hatékony segítséget Karácsonyra!
További információ itt.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, várlak vissza a jövőben is! 
Sikeres karrierépítést kívánok!

Somlyai-Sipos Szilvia
HR- és karrier – tanácsadó
Life & Business Coach
dolgozzmagadon.hu 
dolgozzmagadon.blog.hu 

dolgozz_magadon_finalbiglogo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr1813452871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.07. 17:03:38

Ha nincs diploma, akkor meg kell csinálni, van bőven esti és levelező képzés is. Egyébként sokaknak azért nincs diplomája, mert nyelvismeret hiányában nem kapták meg, így a magas szintű idegennyelv-tudásra építeni nem biztos, hogy annyira kézenfekvő...

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg