Mennyi fizetést merjek kérni?

Az álláskeresés során akár szakmai gyakorlattal rendelkező pályakezdő vagy, pályát módosítasz, közszférából multiba szeretnél menni vagy a baráti körödben nincs ismerős, aki a megpályázott pozíció közelében dolgozna – mindenképpen segítségre van szükséged. Nem csodálom, hogy nincs elképzelésed arról, hogy mi a mozgástér az adott szektorban.  Jött már ki ember úgy interjúról, hogy nem azokkal a feltételekkel távozott, mint amilyen gondolatokkal a pozíció kiírása kapcsán megérkezett. Pedig az állás ugyanaz volt. Nem merünk a fizetésünkről beszélni, mert az visszaüthet (bérfeszültséget okoz). A HR-es második kérdése a telefonban 2 perc ismeretség után már egyből a fizetési igényre terjed ki. Mire föl, amikor az egyéb feltételek még nem is tisztázottak? Egy nem releváns válasz esetén már tolják is félre az önéletrajzodat. Pedig előfordulhat, hogy te tényleg nem tudtad a megfelelő információt megszerezni (mi alapján, az iskolában tanítják? – ott biztosan nem, de a tapasztalat a későbbiekben segít, nyugi). Persze a tatár és a teljesítménykényszer a HR-es vállát is nyomja (bővítés vagy rossz vállalti hírnév miatt), mert egy „elvárt rendszer” szerint dolgozik és „valami” alapján időszűkében szelektálnia kell (elég szomorú, hogy manapság az összehasonlítás alapját még mindig csak a fizetés jelenti). Ilyenkor születnek meg az elhamarkodott és rossz döntések vállalati oldalról (sok olyat láttam már, ahol tehetséges és alázatos pályakezdőt, valamint tapasztaltabb szakembert is elszalasztottak meggondolatlanságból). Ez nem arról szól, hogy „te milyen ember vagy már, mert nem vagy tisztában azzal, hogy mennyit érsz”. A hiba a rendszerben van. Tőlünk nyugatra egyes országokban a (rendkívül alapos) pozíció kiírása mellett egy széles fizetési sávot is feltüntetnek. Így az ember lát egy irányt, hogy az eddigiek alapján mennyit ér a munkája a piacon (kalkulálva a havi kiadásait és céljait), valamint a cég mennyit hajlandó az új munkatárs foglalkoztatására beáldozni (érdemes-e egyáltalán pályáznia). Startupoknál a sikeres felvételed (egyező elképzelés és sikeres interjú után) nem húsz- vagy ötvenezer forint többleten múlik. Na de lendüljünk ezen gyorsan túl! 3 hasznos weboldal segítségével már lesz elképzelésed arról, hogy mennyit is kérj.

 piggybankmoney.jpg

Kattints az alábbi linkekre, így bejönnek az oldalak/kalkulátorok:

  1.  Profession Bériránytű - Klasszik, de hasznos.
  2. Mennyit keresel? - Érdemes elolvasnod a kommenteket is.
  3.  Fizetések.hu - Régiónként is tudsz keresni.

+ Ha ez nem lenne elég és kicsit kitekintenél: epunkt.com

A te munkád mennyit ér?

Somlyai-Sipos Szilvia
HR- és karrier – tanácsadó
Life & Business Coach
www.dolgozzmagadon.hu

dolgozz_magadon_logo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr412909348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

aaaaaaaaaaaaaaaa 2017.10.02. 14:26:49

sok nyugati országban nem egy tól-ig intervallum van megadva, hanem az ágazati minimálbér (amennyiért persze senki sem akar dolgozni). vagyis sok értelmét nem látom annak sem.
az viszont tényleg jó, ha van valami általános adatbank, hogy az emberek össze tudják hasonlítani, hogy kb mennyire számíthatnak.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg