5 jel, amely lebuktathat a munkahelyeden, ha épp állást keresel

Nemrégiben távozó munkatársad, akivel ráadásul még jóban is voltál, simán magával vihet egy új munkahelyre, aminek természetesen a főnököd nem fog örülni. Számos oka lehet annak, hogy valaki miért szeretne munkahelyet váltani és mit érdemes ilyenkor mérlegelnie (korábbi írásaimat a cikk végére belinkelem), azonban most nézzük meg azokat az egyértelmű jeleket, amik téged is lebuktathatnak!

workwo.jpg

  1. A LinkedIn-en befrissítetted a profilodat, több új fejvadász is feltűnik a kapcsolatrendszeredben, aktívabb vagy az oldalon.

  2. Érdektelen vagy, nem akarsz részt venni a jövőbeni projektekben és kerülöd az ezzel járó felelősségvállalást.

  3. Több feladatot osztasz szét a munkatársak között és lazábban veszed a feladataidat.

  4. Gyakrabban tartasz szünetet és többet hiányzol a munkahelyről mindenféle indokokkal, csak hogy el tudd intézni a telefonhívásokat és eljuss az interjúkra.

  5. A már más helyről megkapott ajánlattal a zsebedben bátrabban bepróbálkozol a fizetésemeléssel, de ezt nem kapod meg.

 A lista természetesen nem teljes. Írd meg, hogy te mivel buktál már le!

A következők a segítségedre lehetnek:
Mi gátolja a sikeres munkavégzést és mikor állj tovább?
Lista, amelyből megtudod, hogy neked való-e a munkahelyed!
15 szempont, melyet érdemes átgondolnod munkahelyváltás esetén!
Felmondanál? - Még ne tedd!

Ha ez nem lenne elég, akkor keress bizalommal! - Szolgáltatásaimról itt tájékozódhatsz!

dolgozz_magadon_logo_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr912676277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.07.20. 12:44:19

Az elsőt könnyű kivédeni, a LinkedIn egyik alapvető beállítása, hogy szeretnéd-e a profilfrissítések tényét közzétenni.

Amúgy az már régen rossz, ha a főnököd nem is sejti, hogy nem vagy elégedett a munkahelyeddel...

mbazs 2017.07.20. 16:15:59

Kit érdekel? Akkor tegyen róla, hogy jobban érezd magad.

Korunk egyik legnagyobb gondolkodója · http://elmenypark.net 2017.07.20. 21:34:57

1. ha megbecsülöd a munkatársaidat, nem fognak elmenni
2. ha el akarnak menni, menjenek
3. így megúszod azt, hogy ettől félned kelljen

Teszt.Elek 2017.07.20. 22:44:39

A (szerintem) legtriviálisabb kimaradt, amikor valaki a szokásostól drasztikusan eltérő öltözetben, netán díszmagyarban érkezik munkába. Halmozati eset, amikor kicsit a szokásostól később érkezik, vagy hamarabb távozik.

A cikkben szereplők közül amúgy a profilfrissítést nem érzem egyértelmű jelnek, ezer és egy oka lehet, hogy miért frissített. Én például időnként - ha eszembe jut - frissíteni szoktam, hogy adott esetben naprakész legyen.

A látványos alul motiváltság inkább arra nézve jelzés, hogy az illető hamarosan új hely után néz, ha nem tette eddig, szerintem ez ilyen tyúk és tojás kérdés, nehéz megmondani melyik volt előbb.
Ami azt illeti, az én személyes tapasztalatom az volt, hogy az állást kereső kollégák általában aktívabbak voltak és kevésbé tűntek motiválatlannak, amikor már új hely keresésére adták a fejüket.

A munkák lepasszolása és a felelősség minimalizálása viszont nagyon találó szerintem. Valahol érthető is, hogy aki tudja, hamarosan le akar lépni, az igyekszik elvarrni a szálakat, hogy a majdani lelépés minél zökkenőmentesebb legyen. Ezzel azonban tudtán kívül is ország-világ számára nyilvánvalóvá teszi, hogy ő bizony nem hosszú távra tervez a cégnél.

irdesmond 2017.07.21. 08:21:06

Csak akkor mondtam fel, amikor már aláírták a munkaszerződésem a következő helyen. De a felmondási időmet végig dolgoztam, még egy nap táppénzre sem mentem el, igyekeztem szépen elválni, mert bár a szerződés a zsebemben, de ott is próba idő, és a két hét felmondással nem vagyok kint a vízből, ha esetleg nincs más még a régi helyre mindig számíthatok,
Mindenképp javaslom, hogy az utolsó időben is tegyük oda magunkat, mert a bizonyítványt (vagy referenciát ) csak az utolsó napon , vagy még később írják meg, és ez Németországban többet nyom a latban mint akármilyen iskola. Kellhet még, akkor is ha ide e nélkül is felvettek. Ki tuja hogy az új állásnak mikor jelentkeunek a hátrányai.

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.21. 08:53:12

Fura, de én minden álláskeresésemkor először elmondtam az akkori munkáltatómnak, hogy ez és ez a problémám, tudunk-e rajta változtatni. Aki próbált, annak adtam még egy esélyt, aki nem, ott legalább nem volt egy kicsi bűntudatom se!

McZozo 2017.07.21. 09:40:11

a fizetesemeleses dologgal nem teljesen ertek egyet. nekem az votl a tapasztalatom hogy kertem fiizuemelest nem adtak ere kerestem uj allast felmondtam mikor felmondtam azonnal tobb penzt akartak adni hogy maradjak

]{udarauszkasz 2017.07.21. 14:56:55

Semmivel. Jol kell csinalni,a sok pszichopata elegge megvastagitja az arcbort ezen a teren.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg