3 tulajdonság, melyet a jó csapatjátékosok birtokolnak

Szinte minden álláshirdetés tartalmazza a következő elvárást: a pályázó legyen jó csapatjátékos. Miért ennyire idegesítő és mit is jelent valójában ez az elcsépelt szó, hogy csapatjátékos?

 teamp.jpg

Mivel egy olyan munkahelyre jársz be dolgozni, amely valószínűleg nem a sivatag közepén helyezkedik el, ahol magadra vagy hagyva, ezért munkád során rendkívül fontos az, hogyan viszonyulsz a társaidhoz és hogyan kommunikálsz velük. Ez alapjaiban határozza meg a saját és csapatod sikerességét, munkád értelmét és az évvégi bónuszod nagyságát. Hiába tünteted fel a jelentkezésed során ezt meglévő tulajdonságként, nem mindegy, hogy a gyakorlatban mennyire vagy együttműködő a munkatársaiddal!

Lássuk, hogy igazából min múlik, hogy valaki jó csapatjátékos-e vagy sem!

motiváció

  • Motiváció: Szereted-e azt, amit csinálsz, találsz-e elég kihívást a munkakörödben, hozzásegít-e további céljaid eléréséhez? Ha magaddal és a végzett munkáddal elégedett vagy, akkor kontinuitás jellemzi a munkavégzésedet, tehát nem kell fél óránként meglökni, hogy csinálj is valamit a munkahelyeden, ne pedig az órádat lesd már délután kettőkor.

nyitottság

  • Nyitottság a kollégák iránt: Türelmes és empatikus vagy a kollégáiddal szemben? Mindenkinek lehet rossz napja vagy rossz életszakasza. Amennyiben odafigyeltek egymásra és megfelelően kommunikáljátok a nyűgjeiteket, kevesebb lesz a konfliktus és egész jó kis csapat alakulhat ki a munkahelyen még akkor is, ha este 6 után már nem együtt mentek tovább sörözni.

áldozat

  • A közös sikerért áldozatot hozol: Döntéseid során a csapat érdekeit tartod szem előtt, azonban nem vagy sem meghunyászkodó sem pedig agresszív.

d94b4401-c04c-4304-a5d2-1e4fa8a2017f.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr3512479469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg