A te időd nőként nem ér annyit a munkaerőpiacon, mint egy férfié?

Elle #nőiújév kampány

Meglepődtél a bejegyzés címén? Mit is jelent ez valójában? Mire akarják pontosan felhívni a figyelmet?

wm_1.jpg

A magyar nők eddig (2017. február) a 2016-os fizetésükig dolgoztak meg, számukra csak ezután kezdődik az év. Mit jelent ez? A nők ugyanazért a fizetésért nem január 1-től december 31-ig dolgoznak meg, mint a férfiak. 55 nappal többet kell teljesíteniük ugyanazért a bérért, tehát február 24-ig kell dolgozniuk ugyanazért a pénzért.

Az oktatásban és az egészségügyben a nemek arányát tekintve a női munkavállalók többségben vannak ugyan (bizonyos szintű pozíciókig bezárólag). Azonban mi a helyzet a többi szakmával és ezen belül a pozíciók leosztásával? A nők és a férfiak egyenlősége megvalósulhat valaha?

A bérszakadékon kívül a legnagyobb diszkrimináció a nőket az életkoruk és a gyermekvállalás miatt érinti. Egy fiatal lány azért rizikós a munkaadók számára, mert bármikor teherbe eshet, egy édesanya azért, mert a gyermeke folyamatosan beteg, egy idősebb hölgyet pedig azért nem alkalmaznak, mert a fiatalabbakat könnyebben be lehet integrálni egy vállalathoz és jobban bírják a tempót. A nők a munka mellett viszik a háztartás és a család életét is. Hogyan tudnak így karriert építeni, ha ennyi diszkrimináció érinti őket és a ranglétrán felfelé haladva a vezetői pozíciókban több a férfi, mint a nő? A nők ideje és munkája kevesebbet ér, mint a férfiaké?

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet.

dolgozz_magadon_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr5512297701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg