Mókuskerék teszt – Te mire helyezed a hangsúlyt az életedben?

Szerintem nem csak a karácsonyi-szilveszteri forgatagban jut eszébe az embernek, hogy az újév kezdetétől mindent másként szeretne csinálni. Az őszi, illetve a tavaszi hajtásos időszak könnyen rádöbbenthet arra, hogy nem ott tartunk, ahol valójában szeretnénk. Nem jut elég idő a családra, keveset keresünk, nem sikerült megcsípni a vágyott állást. Vajon te reálisan látod magadat, a vágyaidat és a valóságot? Gyere és végezd el ezt a tesztet! Egy papírra, két tollra és némi őszinteségre van pusztán szükséged! Neked milyen eredmény jött ki, mit érzel, hol kell még rákapcsolnod?

mokus2.jpg

A lépések:

  1. Rajzolj egy kört és oszd fel 8 egyenlő cikkelyre.
  2. Válaszd ki azt a 8 fontos területet az életedből, amelyek a legtöbbet jelentik számodra. Például: család, egészség, barátok, lélek, munka, hobbi, tanulás, jövedelem, sport, utazás.
  3. Ezt a 8 területet írd a körön kívülre.
  4. A cikkelyeket elválasztó vonalakon jelöld be 0-10-ig terjedő skálán, hogy jelen pillanatban mennyire vagy elégedett az életed ezen részével.
  5. Egy másik színnel jelezd azt is, hogy milyen szintre szeretnél eljutni.
  6. A nulla a kör középpontja, a 10-es pedig maga a kör.
  7. Ezek után kösd össze a pontokat.
  8. 2 pókháló-szerű ábrát fogsz kapni, ebből kirajzolódik, hogy az életed mely területén vagy a legtávolabb a vágyott állapottól.

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr5711840013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg