Így építsd ki a kapcsolataidat egy idegen szituációban!

Nézzünk egy tipikus szituációt: meghívtak egy rendezvényre, vacsorára, kiállításra. Esetleg új munkahelyre kerülsz vagy elkezdesz egy tanfolyamot. Szinte senkit vagy csak kevés embert ismersz. Valahogyan fel kellene oldódnod a társaságban, hiszen azért jelensz meg, hogy élvezd az eseményt és megismerkedj a többiekkel! Nem tudod, hogyan illik egy ilyen szituációban viselkedni és azt sem, hogyan építsd fel a beszélgetést?

networking.jpg

Ha betartod a következő tippeket, akkor már nem csak a small talkot (laza társalgás, mélyebb tartalom nélkül) művelheted, hanem valódi ismeretségekre tehetsz szert, melyek később akár egy gyümölcsöző üzleti kapcsolathoz is vezethetnek!

 • Miért várnál a másikra? Mutatkozz be te elsőként!
 • Beszélgessetek arról, hogy ki honnan érkezett!
 • Beszélgessetek arról, hogy ki honnan értesült a rendezvényről, milyen indokkal vesz részt rajta!
 • Érdeklődj arról, ki hogy milyen szerepet tölt be a rendezvényen. Látogató, kiállító, előadó, szervező?
 • Kezdjetek el beszélgetni a rendezvény témájáról!
 • Kérdezd meg, hogy részt vett-e már hasonló eseményen?
 • Érdeklődj arról, hogy mivel foglalkozik, milyen területen dolgozik a másik!
 • Ha te képviselsz valamit, akkor végezz egy rövid ’piackutatást’! Érdeklődd meg a partneredtől, hogy hallott-e már a cégedről, tevékenységedről stb.!
 • Próbálj meg valami közös pontot találni, akár hobbi terén is!
 • Cseréljetek névjegykártyát!
 • Tűzzetek ki egy következő időpontot, amikor találkoztok és folytathatjátok a beszélgetést! Ez lehet egy újabb rendezvény vagy szimplán megihattok egy kávét is együtt!

 

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr8811749389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

annamanna 2016.09.30. 07:38:16

Kérdezd meg, hol a toalett.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg