A pályázók személyiségének 9 típusa

Bármilyen találkozóról is legyen szó, az első benyomás általában kitörölhetetlen élményt nyújt. Azonban ehhez képest is lehet pozitívabb vagy negatívabb az összbenyomás a HR-es számára egy állásinterjú végén. Mindez azon múlik, hogy éppen hogyan viselkedett a jelölt! A cikk végén szavazni is tudsz arra a típusra, amelynek a viselkedése a legjobban idegesít!

job-interview-rex.jpg

  1. A félénk és bizonytalan jelölt: Nincs elég magabiztosság benne ahhoz, hogy határozottan elmenjen egy állásinterjúra. Önbizalma alacsony szintű, a találkozóra általában remegő kézzel és elcsukló hanggal érkezik meg, majd végig remegi az egészet.

  2. A manipulatív és taktikus jelölt: Általában a Sales-es pozíciókat megpályázó jelöltekre igaz. Taktikusak is, egy-egy negatív tulajdonságukat hangsúlyozva ütik fel a beszélgetést, hogy aztán a pozitív tulajdonságaikkal/ elért eredményeikkel -2-ről +10-re emeljék saját magukat. A tapasztalatlan HR-est ehhez hasonló módszerekkel simán megvezetik, hiszen ő már úgyis csak a beszélgetés végén szerzett benyomásra fog figyelni.

  3. A beképzelt és arrogáns jelölt: Partnerségi viszony kialakítása helyett folyamatosan le akarja nyomni a vele szemben ülő felet, valamint gesztikulációjából és megnyilvánulásaiból az sugárzik, hogy nála jobb jelöltet a Föld nem hordott a hátán.

  4. A kíváncsi jelölt: Az is érdekli, hogy milyen beszélgetés zajlott a legutóbbi vezetőségi megbeszélésen. Ha a HR-es nincs eléggé felkészülve a pozícióval vagy a céggel kapcsolatban, esetleg megpróbál kitérni a válaszadás elől, az még jobban feltüzeli kíváncsiságát.

  5. Az érdektelen jelölt: Elmegy az interjúra, meghallgatja a lehetőséget, de nem látni a szemében a csillogást. A beszélgetés végén semmilyen kérdése nem akad a vállalat vagy a csapat működése kapcsán. Előfordulhat, hogy folyamatosan keresi a helyét, számos interjún vett részt és már nem ég benne a lelkesedés, mert a reménytelenség érzése kioltotta azt.

  6. A mézes-mázos jelölt: Annyira kedves, udvarias és előzékeny, hogy az hamar kiveri a biztosítékot. Amellett, hogy rém kellemetlen a szituáció, még félreértéseket is tud okozni.

  7. A komolytalan jelölt: Nincs tisztában azzal, hogy mit is szeretne pontosan, de azért az összes létező állásinterjúra elmegy, amire behívják. Általában alacsony színvonalú és oda nem illő viccekkel próbálja oldani a hangulatot.

  8. A szétcsúszott jelölt: Időzavarban szenved, elkésik, fogalma sincs a pozícióról és a cégről. Interjú közben jelzi, hogy 15 perc múlva indulnia kell, mert egy következő állásinterjúra hivatalos.

  9. A korrekt jelölt: Megjelenik rendesen, nem késik, tisztában van a cég tevékenységével, érdekli a pozíció és egyszerűen csak rendes pályázónak megfelelő viselkedést mutat. Csak semmi negatív értelemben való feltűnés!

Oszd meg a cikket, a témával kapcsolatban kommentelj itt vagy a Facebookon, vagy írj az info@dolgozzmagadon.hu címre! A sértő vélemények moderálásra kerülnek.

A cikkek és tartalmak teljes mértékben a szerző saját tulajdonát képezik. Átvenni csak a szerző engedélyével és megjelölésével lehet. Fotók: Google

dolgozz_magadon_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://dolgozzmagadon.blog.hu/api/trackback/id/tr228874848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.07.09. 00:08:20

A komolytalan és a szétcsúszott jelölt többnyire egy kategória.

Mad Mind 2016.07.11. 12:02:13

Amúgy engem a beképzelt HR-es zavar a legjobban, aki azt hiszi isten.

furious ewok 2016.07.11. 13:30:58

Szétcsúszott jelöltként kifejezetten zavarnak a korrekt jelöltek.

wkker 2016.07.11. 15:27:50

Én egyre inkább a HR-esekre vagyok pipa. Biztos van kivétel, de én azt látom, hogy a HR teljesítménye az, amit nem nagyon lehet mérni(vagyis nagy hozzáértés kell hozzá), ugyanakkor meg hivatalból kell HR, ezért a legbutábbak lesznek HR-esek, akik semmihez nem értenek.
Az emberhez kéne érteniük, de az meg vagy bennük van, vagy nincs.

Vezetőként volt szerencsém jópár interjún résztvenni és rossz nézni a HR viselkedését, meg azt, hogy milyen meredek kijelentéseik vannak a szerencsétlen jelölt minden szempillantásáról.

A fenti felsorolásból is süt a mérhetetlen arrogancia. Nem mondom, hogy nincs jelölt, akinek az interjúja után azt lehet sejteni, hogy komolytalan az illető, de ezektől a konkrét kategorizálástól a falra mászok.

Azt vettem észre, hogy sok szerencsétlen álláskereső olvassa az ilyen "nagyon komoly" állásinterjús tanácsokat és ezért szoronganak, hogy hú, ha nem a sötétkék ingbe megyek, akkor arrogánsnak tartanak és ha tízmásodpercenként nem pislogok, akkor meg figyelemzavaros....
...Illetve, ha nem akarok két éven belül vezető, három éven belül meg Isten lenni, akkor céltalan vagyok....
Na és ebből jönnek a teljesen torz interjúk.

Az igazmondó juhászember 2016.07.11. 16:39:45

A trójai faló típusú álláspályázó volt már? Aki a konkurenciához megy el állásinterjúra jól körülnézni, és ott adja a hülyét, hogy nehogy behívják következő körre?

Az igazmondó juhászember 2016.07.11. 16:39:48

A trójai faló típus volt már? A konkurenciához megy el körülnézni, és adja a hülyét, nehogy behívják második körre.

Szerző

Motiváció ・Kitartás ・Eredmény ・Siker

Munkám során, amikor az embereknek segítek, akkor a fentebb felsorolt 4 szempontot képviselem. Ugyanis egyik sem létezhet a másik nélkül. Mind a négy összetevőt meg kell élned, így érzed igazán, hogy amit elértél azzal elégedett vagy és keményen megdolgoztál érte. 
A motiváció elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kitartson a kitűzött céljai mellett. Ha az ember motivált és van elég kitartása, akkor az eredmény sem várat magára, így születik meg a siker, amely megadja a hajtóerőt ahhoz, hogy tovább csináld azt, amiben eddig is hittél. Ha te is szeretnél továbblépni és fejlődni, sikereket megélni a munkádban és a magánéletedben egyaránt, akkor jó helyen jársz.

Sikeres karrierépítést kívánok!
Somlyai-Sipos Szilvia 
karrier coach, karrier tanácsadó
www.dolgozzmagadon.hu

szilvi3_3.jpg